Madò Bel de s’Hostal, nova centenària de Sineu

El poble de Sineu compta des d’avui, 9 d’agost, amb una nova dona centenària. Aquesta és Isabel M. Munar i Mateu, coneguda per madò Bel de s’Hostal, que va néixer el 1918 a Son Fangos on els seus pares hi estaven per amos.
Filla de Pere Antoni Munar i Niell de son Fangos i de Maria Mateu i Sastre, ella és la major de tres germans i la que ha arribat al segle de vida, els altres, en Pere Antoni i en Montserrat, ja són difunts. Els seus primers anys de vida varen transcórrer entre Son Fangos i el Pujol, quan va complir els vuit anys els seus pares llogaren la casa de la Plaça coneguda per s’Hostal i hi obriren un establiment de drogueria, esparteria i objectes de cristall.
És en aquest establiment on, després de finalitzar els seus anys d’estudi a l’escola de les Germanes de la Caritat, passà a ser-ne dependenta. Recorda amb molta vitalitat els anys de joventut a la plaça i amb molts bons records del veïnatge: les senyores Barcelons, sa Bissarra, es Sabater Pet, les Forn-noves, en Tarongí, Can Guillemet….
El 1943 es va casar amb el guàrdia civil Francisco Florit i Costa de can Boira (Sineu, 1916-2000) i adquiriren la casa on viu a l’actualitat, el Cafè de Can Vallcaneras, si bé no hi visqueren gaire ja que per espai d’una quarantena d’anys varen romandre entre el Coll d’en Rabassa, Santa Maria del Camí i Sencelles on estava destinat el seu marit.
No va tenir fills i ara tenen cura d’ella els seus nebots. Conserva una vitalitat envejable i aquest dijous a les 19.30 h hi haurà una missa d’acció de gràcies i després un refresc obert a tothom a la plaça de Sant Marc.

Així, madò Bel, passa a engrosir la llista de centenaris de Sineu:
Francisca Maria Esteva i Jordà florida (Sineu, 1873-1973)
Antònia Julià i Munar piscola (Sineu, 1876-1977)
Magdalena Mateu i Sastre des Pujol (Sineu, 1887-1990)
Francisca Real i Ferriol ció (Sineu, 1895-1998)
Catalina Niell i Lladó de Son Tell (Son Ferragut, Sineu, 1898-1999)
Joan Coll i Fiol barona (Sineu, 1902-2002)
Maria Teresa Salvà i Payeras ciutadana (Sineu, 1902-2003)
Maria Rotger i Ferriol querola (Sineu, 1911-2012)
Maria Florit i Jaume boireta (Sineu, 1913-2014)
Francisca Ferrer i Cerdà de Can Ferrer (Sineu, 1915)
Catalina Alcover i Real piscola (Sineu, 1916- Port de Manacor, 2018)

One comment

  1. Croupier

    Per a molts d’anys, i amb salut !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: