Llorenç Ferriol i Neus Ribot, nova parella de Much i Muca, després d’una festa tan massificada com sempre

Com segurament totes i tots sabeu, la parella formada per la nostra col·laboradora Neus Ribot Ferriol i per Llorenç Ferriol Picornell, representarà la nova Muca i Much en les dues properes edicions de la festa més esperada a Sineu. Les votacions que es feren el passat 14 de juliol en el mercat d’animals de la Plaça des Fossar i que es varen donar a conèixer dilluns, donaren 177 vots a la parella Llorenç – Neus, 116 vots a la parella Joan Toni – Xisca, 0 vots nuls i 3 en blanc.

 

El canvi de dia no disminueix l’aglomeració

El canvi de dia, de dia a 14 a dia 13, ha aconseguit que la revetla de dia 14 fos molt potent i concorreguda, a diferència d’edicions anteriors (el recinte de la verbena va ser ple de joves fins gairebé les 7h del matí). Això sí, no va afectar en res l’assistència de forans, que ompliren el poble a partir de les cinc de la tarda.

 

Incidents en el transport i confiscació de drogues

A diferència d’anys anteriors, no hi va haver accidents de trànsit destacables. Això sí, hi va haver moltíssimes queixes a SFM pels retards i per la poca capacitat dels combois de tren que passaven per Sineu. Segons va saber Díngola, pràcticament durant tota la tarda l’estació intermodal de Palma era plena a vessar de gent vestida de rosa, que esperava per agafar un tren cap a la festa del Much. Les queixes han fet actuar ràpidament el govern, que ja ha anunciat que l’any que ve s’augmentaran les freqüències i nombre de vagons dels combois que passin per Sineu.

Com cada any es confiscaren drogues (unes 60 pastilles, alguns grams de cocaïna, i bastanta marihuana), i hi va haver algunes bregues. Òbviament -com cada any- hi va haver algunes urgències per intoxicacions etíliques. Un dels apotecaris de Sineu va dir que el que havia despatxat més el dia del Much eren preservatius i píndola del dia després.

 

Assistència massiva de polítics

Com les festes de Sant Joan de Ciutadella, la Mucada de Sineu és un aparador de polítics que visiten la festa més important del Pla de Mallorca. La diputada pel PP Marga Prohens, el batle de Sencelles i president de la FELIB Joan Carles Verd (el PI), l’exvicepresident del govern Biel Barceló (MÉS) i altres destacats membres del partit sobiranista com ara Lluís Apesteguia, Joana Maria Campomar i Miquel Gallardo, el vicepresident del PI Josep Melià, el president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat (MÉS), el conseller de medi ambient Vicenç Vidal (MÉS), l’exdiputada de les CUP Mireia Boya i el conegut cantant de Brams i regidor de Berga Francesc Ribera Titot, etc.

 

Galeria de fotos

Les fotos següents són de Jorgina Fusté i Miquel Puiggròs.

No obstant, podeu trobar més fotos aquí:

Àlbum de Facebook de Miquel Puiggròs

Perfil de Facebook de Gabriel Rubert Radó

Perfil de Facebook de Macià Puiggròs

 

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: