1’5 milions que Sineu no pot disposar, tot i tenir-los en el calaix

La sala no pot gastar 1.500.000€ perquè el ministeri no li ho permet.

L’Ajuntament de Sineu té un romanent de tresoreria de devers 1’5 milions d’euros, segons el regidor d’hisenda Pep Lluís Tugores, i no pot usar-lo perquè la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, més coneguda com a Llei Montoro, no ho permet.

El ple del parlament va aprovar ahir una proposició no de llei per a flexibilitzar aquesta llei, i així permetre als municipis de poder usar aquests doblers que romanen quiets dins la caixa. La proposició va ser aprovada amb els 34 vots de PSIB, MÉS i Podem, i 21 abstencions de PP i C’s.

Els consistoris de les Illes Balears acumulen uns 490 milions d’euros que no poden tocar. La llei es va aprovar el 2013, quan Cristobal Montoro era ministre d’Hisenda i Funció Pública d’Espanya, en plena crisi econòmica i financera, per limitar el marge d’endeutament dels municipis espanyols, molts dels quals estaven pràcticament arruïnats.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: