Quan hem tengut les inundacions més greus a Sineu?

Les imatges devastadores de la catàstrofe ambiental ocorreguda ahir horabaixa a Sant Llorenç des Cardassar i demés municipis del llevant mallorquí –catàstrofe que s’ha cobrat, per ara, a les 17h, 10 víctimes mortals i 28 desapareguts– han donat la volta al Món (vegeu com fins i tot la BBC anglesa en parla –fes clic–). Un neguit ens ha colpit de ple als mallorquins, davant la magnitud de la tragèdia.

A Sineu no hi ha hagut mai una torrentada com la d’ahir. Però tot i que no és comparable, si que hi va haver uns dies de por i d’incertesa l’any 1994, el setembre, quan les fortes pluges de tardor inundaren tota la part sud del casc urbà (això és, es Fossar i la zona de la Placeta de s’Era –que aquell temps encara no hi era–). Va ploure fort tota la nit. El matí moltes plantes baixes del carrer Gran i de la part baixa del Fossar acumulaven tres o quatre pams d’aigua. Era l’aigua que baixava de la part alta del poble, però també la que compareixia pel vial de circumval·lació, temps enrere un torrent. Les pèrdues varen ser milionaries, en mobiliari particular i equipament urbà. Durant un temps –i fins que s’instal·laren unes bombes més potents en el Fossar– molts veïnats vivien “amb la mirada al cel”, com conta una dona a la revista ‘Baula’ (vegeu pàgines 7 i 8 d’aquesta revista –fes clic–).

La tardor de 1996 la revista ‘Baula’ va treure en portada les inundacions de dos anys abans, perquè s’instal·laren les bombes suplementàries per bombejar més aigua i, així, evitar més inundacions.

Vegeu la revista ‘Baula’ aquí (fes clic).

 

————

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: