L’Ajuntament té un projecte damunt la taula per asfaltar les escales del Palau Reial

A mig any per a les properes eleccions, l’equip de govern de l’Ajuntament de Sineu ha decidit donar un cop d’efecte i –segons paraules del batle Miquel Gelabert– “fer quelcom molt útil des del punt de vista urbanístic, que compensi el desengany produït per la impossibilitat de tocar el Teleclub aquesta legislatura”. S’asfaltarà l’escala del Palau, això és, la travessia que uneix el carrer Palau i el carrer Reverend Arnau Ramis. En altres paraules, es llevaran els escalons i el trespol es deixarà pla i asfaltat. Així es donarà més fluïdesa al trànsit, que no haurà de fer “tanta voltera amb el cotxe” per passar de la part més alta del poble a la part mitjana.

Díngola s’ha posat en contacte amb membres de l’equip de govern, per conèixer els terminis d’execució de l’obra i profunditzar en les raons d’aquesta obra i, també, en les dificultats. Perquè no oblidem que estem parlant d’història i de patrimoni, i en tot cas, de zona BIC. El batle ha afirmat que “estem en converses amb diferents arquitectes, entre ells un redactor vostre especialitzat en patrimoni –es refereix òbviament a Joan Vanrell–, perquè ens assessorin i orientin un poc, de manera que el projecte superi tots els requeriments de la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca”. Segons el batle, “es tractarà d’eliminar els escalons, rebaixar el trespol, i després aplanar i omplir, de manera que quedi una pendent transitable amb vehicles rodats”. Demanat sobre la gran inclinació o pendent que s’haurà de superar amb un vehicle, ha dit que “som conscients que quedarà una bona capamunta, o una bona capavallada si ho mireu des de l’altre costat, però fàcilment superable amb un cotxe o una motocicleta, pentura en primera tot el temps, però sí, superable”. Demanat també sobre l’amplada de la travessia (poc més de dos metres) ha dit que “és clar que un camió gros no hi passarà, però si un cotxe ‘normal’ dels que empram per circular per dins el poble”.

Díngola també ha aconseguit parlar telefònicament amb el regidor Pep Lluís Tugores –que és de vacances pel Marroc– i aquest ha afirmat que està mirant tots els trulls que hi pot haver des del punt de vista patrimonial, i que “també xerrarem amb la Policia per conèixer la seva opinió des del punt de vista circulatori”. La regidora Magdalena Remirada és la més contrària al projecte –sap que hi haurà problemes amb Patrimoni–, però ha dit “que hi venia a bé”, sempre que la deixin comandar en el tema dels acabats –ornamentació, decoració– de l’obra. Pep Pavarotti ha dit que “ell s’estimava més no dir res, que ja li va bastar fa uns anys amb el cadafal”, però com no podia ser d’una altra manera “hi venia a bé”. El que s’ha mostrat més il·lusionat és Carles Ramis, que ha assegurat que el carrer seria inclòs en una futura ruta de running interior per dins el casc urbà, que està projectant: “amb aquesta capamunta que hi haurà, no caldrà anar a sa Marcona per posar ses cuixes fortes” ha dit. Joana Maria Fornareta ha dit que el projecte “segur que molestarà a alguns adolescents, que ara usen l’escala per fer cosetes d’amagat” –recordem que les escales no són massa transitades per vianants, i per tant són un lloc habitual de parelletes de jovenets–, però ha assegurat que “hi ha altres llocs, per fer cosetes” i que tanmateix “el projecte està gairebé decidit, i pretenem que s’inicien les obres ben aviat, després de Sant Antoni, i estiguin acabades en dos mesos”.

Els propers dies Díngola es posarà en contacte amb l’oposició per conèixer la seva opinió.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: