Els Catarres actuaran a Sineu el proper 30 d’abril

Sopa de Cabra, el 2017, i Els Amics de les Arts, el 2018, foren l’aposta de l’Ajuntament de Sineu quan a concerts de grups coneguts aquests passats anys (sense menystenir, òbviament, altres esdeveniments com ara el Festival S’Embat, el 2016, amb la Gran Orquestra Republicana, Daniel Higiénico amb la seva Quartet de Baño Band, etc.).

Els Catarres són l’aposta per a enguany, 2019. El grup d’Osona i del Valles Oriental actuarà a Sa Quintana el 30 d’abril, en el marc de les festes de Sant Marc i sa fira, juntament amb OR (Onion Rabbits), grup manacorí. Els dos grups col·laboren i, de fet, els catalans eren a Mallorca fa unes setmanes, per enregistrar una cançó que serà en el segon disc dels manacorins, i que veurà la llum a finals de març. A Sineu tocaran algunes cançons junts.

Els Catarres són un grup d’estil pop-folk que es va fundar l’any 2010, i que va saltar a la fama just un any després amb la cançó «Jenifer», que parla de l’amor prohibit entre un patriota català i una xoni de Castefa (nom vulgar que es dona a Castelldefels). El vídeo a Youtube és el vídeo de rock català més vist de la història.

OR és una banda de pop-rock que es constituí fa uns quatre anys amb el nom ‘Onion Rabbits’. El nom del grup va sorgir d’una broma personal sobre el conill amb ceba. En els inicis era un grup revetler, que molts hem vist en nombroses verbenes d’estiu de pobles mallorquins, que normalment versionava temes de grups catalans, valencians i mallorquins. El 2018 varen editar el seu primer àlbum “Carretera i manta” i, de fet, les cançons que tocaran a Sineu seran majoritàriament d’aquest disc.

El concert serà organitzat per Rubio Produccions.

Avui es posen a la venda les entrades a Baba (Inca i Manacor), Discos Oh! (Palma) i Ajuntament de Sineu (per a residents). Properament també estaran disponibles on-line.

Els grans concerts a Sineu

A Sineu la dècada dels 90 va ser famosa per la gresca nocturna (amb nombrosos pubs), però també pels grans esdeveniments musicals, que l’Ajuntament va provar de mantenir en la primera dècada del nou segle, però no ho va aconseguir. Sopa de Cabra ja havia actuat a Sineu juntament amb Ossifar, el 8 d’agost de l’any 1991, fa quasi tres dècades. Els anys següents grups que en aquell moment estaven en el top de les llistes actuaren en les festes patronals: els catalans Sau, els val·lisoletans Celtas Cortos, la canària Rosana, el jaenès Joaquín Sabina… i més tard altres esdeveniments que no aconseguiren l’èxit pretès, com ara el grup Fangoria (de la mexicana-espanyola Alaska).

DíNGOLA va entrevistar el líder de Sopa de Cabra, abans del seu segon concert a Sineu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: