Avui s’ha presentat el programa de residències del C.IN.E: vegeu que n’han dit els representants institucionals

Avui s’ha fet la presentació de la nova temporada de Residències al C.I.N.E. Sineu per aquest 2019. A la roda de premsa hi eren en Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, na Mònica Pérez, directora adjunta del Teatre Principal de Palma, en Francesc Rotger, director de l’IEB, na Magdalena Genovart, regidora de l’Ajuntament de Sineu, en Biel Jordà i na Marta Barceló, codirectors del C.I.N.E. a més dels integrants de les diferents companyies que han de fer les residències amb intercanvi internacional.

El programa de residències del C.IN.E. ajuda a que el teatre d’aquí s’internacionalitzi. Així ho han manifestat avui matí Francesc Miralles (del Consell de Mallorca) i Francesc Rotger (de l’Institut d’Estudis Baleàrics). Tots dos creuen que s’ha d’apostar per aquestes companyies –totes elles amb projectes molt innovadors, que arrisquen– i que se’ls ha de donar visibilitat, i que és molt positiu que molts d’aquests projectes tenguin evolució i un espai al Teatre Principal de Palma. Rotger ha fet èmfasi també en el fet que ha pujat l’índex de dones creadores.

La regidora Magdalena Genovart, ha manifestat la satisfacció amb l’evolució experimentada pel C.IN.E. i que el conveni de col·laboració amb la institució dóna visibilitat al municipi de Sineu. La regidora creu que, amb el programa de Residències i, sobre tot, amb el Ciclop (del l’any passat ja se’n celebrà la 3ª edició), s’ha posat Sineu en un lloc visible en el panorama cultural balear.

Mònica Pérez, del Teatre Principal, ha manifestat que és un plaer anar de la mà amb el C.IN.E. de Sineu. Moltes residències que tenen lloc a Sineu, després tenen el seu temps en el Teatre Principal. Segons Pérez, s’han generat unes sinèrgies que han de continuar per molt de temps.

 

Les residències d’enguany

Biel Jordà, codirector del C.IN.E, ha explicat que les residències posen a l’abast de les companyies els recursos dels que en són especialistes, i dels que es poden beneficiar artistes, directors, i altres components del fet teatral. Ha manifestat –com Miralles i Rotger– la seva satisfacció per l’augment de dones creadores. Segons el màxim responsable del centre, 25 propostes de residències poden passar enguany. D’aquestes, dues companyies fan intercanvi internacional, una amb Dinamarca i l’altra amb Irlanda, i s’està tancant un conveni amb Croàcia, cosa que faria que s’afegís un altre país al projecte de residencies cap a fora de les illes. En un futur, Grècia i França també s’hi podrien afegir.

Jordà desvetlla el programa estrella Island Connect, del que en són membres fundadors: una setmana de capacitació a Mallorca on diferents creadors i productors impartiran seminaris i tallers a les companyies.

Pel que fa a les companyies s’han presentat Residual, una companyia molt recent que presenta Activitats per un cristià; Migrants amb el seu projecte VPO, és el seu 2n any de residència i enguany una de les companyies seleccionades per sortir de les illes, en concret a Dinamarca;  Cia. Mov-i-ments, que faran la residència TP amb intercanvi a Irlanda; Hermanos Picohueso i Residual són les altres companyies que han manifestat que n’és d’important pels creadors aquest programa de Residències que es mou des del C.IN.E. de Sineu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: