Sa Quintana acull un taller relacionat amb els arquetips i la sexualitat femenina al cinema. Imparteix el curs, organitzat per l’Associació Nova Estació, l’actriu i crítica de cinema Mireia Iniesta.

La sexualitat associada als arquetips femenins és un dels temes més controvertits i recurrents al cinema des dels seus orígens fins als nostres dies. Subjecte a condicionaments morals, socials, polítics i estètics en la seva representació continua sent germen d’una font inesgotable de pel·lícules que plantegen múltiples enigmes. Aquest seminari es proposa analitzar la transformació i el tractament de la representació del cos femení i la seva sexualitat al llarg de la història del cinema, posant l’accent principalment quan es planteja des de la dissidència i la llibertat sexual femenina. Seguim l’estela de Leontine Sagan, Eric Von Stroheim, Gustav Machaty, Pabst, Charles Vidor, Catherine Breillat, Virgine Despentes, Chantal Akerman, Bertrand Mandico, etc.

Fila zero per enriquir el diàleg amb aportacions d’experts en la temàtica de la dona i la literatura. 

Amb l’objectiu d’enriquir la mirada i la reflexió, creant ponts entre textos, obres i autors i autores pertanyents a camps diversos, especialment el de la literatura, associats a la sexualitat i a l’apoderament femení, Nova Estació ha invitat a Joana Abrines i Enrique Urbano.

Joana Abrines és una poeta, música i periodista mallorquina. Actualment està treballant en la redacció d’un assaig referent a la figura de la dona i l’erotisme en la literatura. Enrique Urbano també poeta de la nostra illa i graduat en Dret compta amb un màster en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere per la Universitat de les Illes Balears. Actualment, realitza activitats relacionades amb la igualtat, els mites de l’amor romàntic i els estereotips de gènere.  També, hi estarà present l’Antònia Real, bibliotecària a Sineu.

La sessió es complementarà amb escenes cinematogràfiques acuradament seleccionades que reforcen la recerca i fomenten la participació i el debat.

Coneixes a la Mireia Iniesta?

Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana per la Universitat de Barcelona.
Màster en Cinema i Audiovisual Contemporani per la UPF. Membre de CIMA, Crítica
de cinema i redactora de la Fúria Umana, Cinergia i El Destilador Cultural. Professora
de cinema i gènere a l’escola de cinema itinerant, Educa tu Mirada. Activista feminista.
Actriu en La Academia de las Musas de José Luis Guerin i en el curt Aniversari de
Judith Collel. Jurat en els festivals: Márgenes, Premi Òpera Prima del Col·legi de
directors/és de Cinema de Catalunya, Is Real de Nouro, Play-Doc Filmadrid ,
L´Alternativa, Clam i Premi a Noves Creadors.

12241651_10153348369342637_717138360711382582_n

On i quan?

Dia i hora: Dissabte 6 d’abril de 2019 a les 17.00 hores
Lloc: Sa Quintana (Sineu)
Preu: 10 €
Duració: 2 hores
Es farà una fila 0 per debatre i aportar nous enfocaments
Organitza: Associació Nova Estació

Inscripcions https://forms.gle/FAzDXpEtVeXYXD729

 

%d bloggers like this: