L’exsecretària de Sineu és inhabilitada per un delicte de prevaricació

Avui s’ha conegut la sentència de l’Audiència Provincial contra qui va ser secretària de Sineu durant els anys 2010-2013, Margarita Mulet Cañellas. Ha estat condemnada pel delicte de prevaricació a la inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un temps de 7 anys.

Recordam que els fets delictius varen ocórrer quan exercia el lloc de secretària-interventora a l’Ajuntament de Sineu, quan va escriure i signar un document adreçat a la Mancomunitat del Pla de Mallorca perquè a la seva nòmina es fes una retenció per embargament inferior a la legal. Per tant, la secretària-interventora va dictar, conscientment, una resolució arbitrària en un tema administratiu, la qual cosa és constitutiva d’un delicte de prevaricació.

El tribunal de l’Audiència Provincial s’ha pronunciat de manera unànime en la sentència. Actualment, Margarita Mulet exerceix de secretària a l’Ajuntament de Puigpunyent, lloc que haurà de deixar en execució de la sentència.

Com ja informàrem en el seu moment, aquesta empleada pública ha estat expedientada en els pobles on ha treballat. Aquí teniu el seu historial:

  • any 1998: era secretària de Bunyola. Fou sancionada amb la destitució del càrrec de secretària-interventora de Bunyola amb prohibició d’obtenir nou destí durant 8 mesos. Va cometre dues faltes greus: absència de rendiment afectant al normal funcionament dels serveis i incompliment de les disposicions procedimentals en matèria d’incompatibilitats. També dues faltes lleus: incompliment injustificat de l’horari de treball i incorrecció amb els superiors, companys o subordinats.
  • any 2001: oficial major de Capdepera. Fou sancionada, per l’Administració, amb destitució del càrrec que ocupava i prohibició d’obtenir nou destí durant 2 anys i 6 mesos. La Instructora de l’expedient disciplinari va considerar proposar una falta molt greu de notòria absència de rendiment amb inhibició en el compliment de les tasques encomanades, una falta greu de desconsideració cap els superiors, una falta greu d’abús d’autoritat en l’exercici del seu càrrec i una falta greu d’incompliment de les disposicions procedimentals en matèria d’incompatibilitats, una falta lleu d’incompliment injustificat de l’horari de treball.
  • El 2003, en via judicial, fou anul·lat aquest expedient disciplinari per un tema de formes, no de fons. El fet és que com diu la llei, hi ha un termini per resoldre un expedient disciplinari i si no es resol dins aquest termini, caduca l’expedient. Idò, el fet és que quan se li van notificar les sancions imposades, l’expedient ja havia caducat i les sancions no es podien imposar.
  • any 2006: secretària a l’Ajuntament de Campanet. Fou sancionada amb destitució del càrrec amb prohibició d’obtenir nou destí durant 3 anys. Va cometre una falta molt greu d’abandonament del servei.
  • Després de complir aquesta sanció de tres anys, concursa i ve a Sineu (abril de 2010).

One comment

  1. En pere Joan quan balla

    Encara no s’ha acabat falten el Tribunal Suprem i es Constitucional. Mes valdria que miraseu on son es dotbles que varen robar es Boter, en Pere Joan i en Dámaso, pareix que vos ne foteu d’alalrir-lo, es veu que varen repartir, pero això es la clau de tot, Aquesta senyora ho ha denunciat moltes vegades publicament i ningú li ha fet mai contraria. Es ben cert que cada poble te els governants que es mereix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: