El col·lectiu Dones d’Arrel critica que l’Ajuntament contracti un grup masclista i misogin com ‘Ses Bubotes’

El grup Dones d’Arrel, col·lectiu feminista de dones de Sineu, el passat 8 d’agost va fer entrar una carta en el registre de l’Ajuntament, dirigida al batle Tomeu Mulet, expressant la seva sorpresa davant la contractació del grup musical Ses Bubotes a les festes d’agost d’enguany.

Segons el col·lectiu, “aquest grup expressa un missatge clarament masclista”, i sorprèn que “l’Ajuntament contracti algú que alimenta la discriminació de gèneres amb befes i insults i hi ridiculitza el paper de les dones, la meitat de la població”.  El grup critica que el batle no respecti els acords presos: “en la comissió de festes de 2016 es va decidir de no contractar mai més un grup d’aquestes característiques” diu en el seu comunicat.

El grup de dones diu que la contractació d’aquest grup resulta contradictòria amb la salutació signada per l’equip de govern al programa de festes d’enguany, en què recorda a tots que «Sineu és un poble lliure d’agressions sexistes, i per tant, NO és NO».

La polèmica ha marcat Ses Bubotes aquests darrerstemps, i les seves actuacions han estat suspeses en diversos municipis, fins i tot després d’haver estat contractats -perquè alguns col·lectius s’havien queixat-. Lloret, Manacor, Felanitx, Ferreries, etc. han estat municipis on s’ha vetat l’actuació d’aquest grup.

El col·lectiu

Dones d’arrel va col·laborar dia 26 de juliol en l’acte Refreshed by women a Sa Quintana que va congregar unes vuitantena de persones, la majoria de fora del poble, i que serví per presentar la nova edició de Directed by women.

L’acte fou preparat per Marta Barceló, que coordinà les activitats, Joana M. Mestre, exregidora d’afers socials i professora de la UIB especialitzada en la materia, que explicà breument la voluntat de creació de l’associació, i Vicka Duran, actriu i organitzadora a Mallorca del Directed by Women, que n’explicà els seus objectius de visibilització de les realitzacions de les dones en el món audiovisual i cinematogràfic.

Gràcies a Duran a Sineu es va gaudir d’un visionat amb primícia, ja que no serà fins més envant que se’n faci una presentació al Baluart de Palma. Les anteriors edicions del Directed by Women han tingut lloc a Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània, i a Madrid, a la Cineteca del Matadero. A Palma va tenir lloc al Baluart l’any passat. Al llarg de les quatre edicions anteriors s’han presentat uns 300 curts de 140 directores i ha comptat amb uns 3000 espectadors.

Dones d’arrel té previst organitzar altres activitats a partir de setembre a fi de donar-se a conèixer públicament a Sineu i explicar els seus objectius, centrats fonamentalment en la lluita per la igualtat efectiva i real dels drets de les dones.

 

+info: llegeix aquí (fes clic) la carta enviada pel col·lectiu al batle de Sineu.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: