L’Ajuntament rep 14 mil euros per tancar el columbari del Molí den Gaspar

 

El Consell de Mallorca ha concedit a l’Ajuntament una partida de 14 mil euros per fer el tancament del columbari romà de les Cases Noves. Els doblers serviran per finançar parcialment el projecte de museïtzació i restauració de la cova. Amb els doblers del Consell, es podrà posar una barrera a l’entrada del columbari i s’instal·larà un cartell informant els visitants de la idiosincràsia arqueològica d’aquest lloc. També s’adequaria l’entorn i l’interior. Amb tot, però, el pla proteccionista i de consolidació del columbari és de més llarg abast i inclou, tal com hem informat en altres números de Díngola, fer un itinerari per on accedir a la cova i restaurar-ne una part que està malmesa. Això ho hauria de pagar l’Ajuntament perquè, insistim, la subvenció abans esmentada només cobreix les despeses del cartell i de la barrera.

Pel que fa al projecte arqueològic, el pla d’excavacions quinquenal ha acabat i, per tant, no hi ha, de moment, més excavacions previstes. L’arqueòleg Mateu Riera diu que seria interessant obrir un nou projecte de cinc anys per intentar trobar enterraments o monuments funeraris que no estassin tan intervinguts com els que s’han trobat fins ara.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: