Europa diu NO a l’extradició automàtica de Valtònyc, però s’haurà d’esperar a novembre per conèixer el desenllaç final

La Comissió Europea ha considerat que Espanya no podia reclamar l’extradició de Josep Valtònyc amb un codi penal posterior als fets pels quals va ser condemnat. En la vista oral del cas prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TSJE) l’executiu europeu s’ha posicionat en línia amb els arguments de la defensa del cantant, defensant que l’estat no va fer correctament l’euroordre automàtica de Valtònyc. En canvi, Espanya i la fiscalia belga han sostingut durant la vista que el codi penal que cal tenir en compte és el vigent en el moment d’emetre l’euroordre.

Recordem que el Tribunal d’Apel·lació de Gant, que és l’òrgan que ha de decidir sobre l’extradició a Espanya del raper a l’exili, havia ajornat la decisió (fes clic aquí). El tribunal esperava la resposta del TJUE, que s’havia de reunir avui, com va informar ahir Díngola (fes clic aquí).

El cantant ha publicat a les xarxes socials que, fins el proper 26 de Novembre el TSJE no emetrà la conclusió final.

 


 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: