Els Val9, Biel Castell i Pep Trònik, amenitzaran l’horabaixa del Dia Q, la festa de les quintades

Com va informar DíNGOLA puntualment (fes clic aquí), aquest dissabte es celebrarà la sisena edició del Dia Q, la festa de les quintades de Sineu. El 2014 va ser el primer any que es va celebrar, organitzada per un grapat de restauradors, amb la pretensió d’aglutinar gent de totes les edats i convertir-se en una cita anual muntigeneracional. Ho han aconseguit.

Enguany el final de festa serà a la Plaça des Fossar, amb les actuacions del grup Val9, i dels DJs Biel Castell i Pep Toni Feixas. Aquest darrer, precisament un dels organitzadors, ha informat a DíNGOLA que «devers les 20h hi haurà el canvi de claus entre la quintada precedent, del 1999, i la que vendrà, del 2000». Abans de tot, però, centenars de sineuers de totes les edats hauran dinat en algun dels restaurants del poble (molts tenen el cartell de ‘complet’).

Recordem que l’any passat una part de la festa es va suspendre en solidaritat i dol per les victimes de les inundacions del Llevant mallorquí (fes clic aquí).

 

Qui són els Val9?

Val9 és un grup que ja du molts anys actuant, format per quatre alcudiencs i un artanenc, ja ben entrats en la quarantena d’anys, i que té un repertori que va des de música de ball de saló, fins al rock dels 70 i 80, passant pel pop dels 60, i el disco dels 80 i 90. Actuen en concerts de rock, locals musicals, festes privades i, òbviament, revetlles. Són relativament coneguts en el panorama verbener de l’estiu mallorquí. Actualment el composen Joan Manel García (Baix i cors), Toni Mayol (Guitarra i cors), Jaume García (Guitarra i cors), Jaume Viver (Teclista i Star Singer) i Joan Toni “Conco en Bob” (Bateria).

Què farà en Biel Castell?

Biel Castell és ben conegut per tots. Fa uns anys es va començar a fer un nom. La seva progressió, especialment durant els anys 2016 i 2017 va ser espectacular, i encara continua. És un DJ que arrossega centenars de joves, vagi on vagi. És habitual a pubs i discoteques de la Part Forana (però també de Palma i de fora -ha actuat diversos anys a les festes de Sant Joan de Ciutadella-), horabauxes diverses i, també, a verbenes.

També hi haurà en Pep Toni?

Pep Toni Feixas (PepTrònik) és un històric. Va ser co-propietari i DJ resident del famós pub Àtoms d’Alcúdia, a banda de ser un habitual del Pub sa Mola, de Sineu. La seva música de varietats (comercial, principalment, però sense renunciar a altres estils), l’ha fet perdurar en el temps, i encara ara és habitual de festes d’horabaixa, de nit, de revetles, i de festes privades diverses (noces…). És un dels membres del col·lectiu +TortsQ1ganxo, que organitza esdeveniments festius. És dels que sovint diu allò de “sa dona me matarà”, però el cap de setmana després el te tornes trobar posant música en un altre poble.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: