La UIB tendrà cura del fons artístic del fotògraf sineuer Josep Pons Frau

La màxima institució acadèmica de les Illes Balears, la UIB, serà la garant de la conservació del patrimoni fotogràfic del sineuer Josep Pons Frau. La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la família del pintor especialitzat en fotografies documentals de perfil etnogràfic, han arribat a un acord de donació del fons i de la cessió dels drets de l’obra de l’artista.

Avui matí, els nets i hereus de Pons Frau, i el rector de la universitat Llorenç Huguet, han signat l’acord, a l’Edifici de Son Lladó del campus de la carretera de Valldemossa. A l’acte hi han assistit Jesús Ferriol, Carles Pons, José Luis Ferriol i Joan Andreu Pons, tots ells nets i hereus de l’artista, i el director del Servei de Biblioteca i Documentació de la universitat, el senyor Miquel Pastor. L’acord implica la cessió de part del fons artístic de Pons Frau, en concret de 150 fotografies estereoscòpiques sobre plaques de vidre de principi del XX.

Com a propietària del fons i copropietària dels drets d’explotació, la UIB podrà reproduir, divulgar, distribuir, publicar, comunicar i posar a disposició pública els continguts del fons, actes que podrà efectuar en qualsevol forma, suport o mitjà, ja sigui directament o per mitjà de terceres persones a qui n’encarregui la realització. La cessió de drets inclou la possibilitat de digitalitzar els documents i de dur-ne terme la comunicació i posar-la a disposició del públic a través d’Internet.

L’artista va néixer a Sineu el 1883, i va morir a Palma l’any 1952. A part de fotògraf, Josep Pons Frau va ser pintor, ceramista, gravador, dibuixant i professor de pintura.

 

+info: fent clic aquí pots accedir al fons fotogràfic Pons Frau de la UIB.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: