El temes d’igualtat han centrat el Ple Ordinari d’aquest vespre

Primer ha estat Ciutadans (Cs), a través d’una moció que reclamava la igualtat entre matrimonis i parelles de fet pel que fa a la pensió de viduïtat, després Gent per Sineu (GxS) criticant la manca d’activitats en motiu del Dia Internacional en contra de la Violència sobre les Dones, i després una intervenció del públic en contra de cedir el tema d’igualtat a la Mancomunitat del Pla.

La moció del que va ser batle durant uns anys de la legislatura 2011-2015, Pere Joan Jaume, reclamava instar al govern espanyol que les parelles de fet tenguin els mateixos drets que un matrimoni convencional, pel que fa a pensió de viduïtat. S’ha aprovat per unanimitat de tots els partits, però el regidor del PSIB, José Manuel García, li ha recordat irònicament a l’ara regidor de Cs que «encara no hi ha govern» i que «alerta, que si hi hagués possibilitat d’un govern PP-Vox-Cs, tanmateix tothom hauria de passar per l’església».

L’altre exbatle, Miquel Gelabert, màxima autoritat municipal durant la legislatura passada, ha criticat a l’actual equip de govern que enguany només s’hagués organitzat un acte en motiu del dia contra la violència de gènere (el 25N), quan durant la legislatura passada «hi havia gairebé una setmana d’actes, incloent conferències, trobades, projecció de documentals, etc.». Gelabert ha dit que «així no es consciencia suficientment» i que «cal més implicació».

Finalment, en el torn de paraules, l’exregidora de GxS, Joana M. Mestre, que era entre el públic, ha demanat a l’equip de govern que «no cedeixi ‘igualtat’ a la Mancomunitat». Mestre ha dit que «serveïs socials sí, però igualtat no és de la Mancomunitat», i que es tenguin en compte els contres de cedir certes coses a la institució supramunicipal: «teniu en compte que la Mancomunitat reparteix els recursos de Serveis Socials a dia per municipi, no en funció de la població, i que així Sineu hi surt perdent front a municipis com, per exemple, Lloret».

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: