Què es pensa trobar VOX a l’IES Sineu?

Com vàrem informar puntualment aquí (fes clic), el partit ultradretà VOX vol ‘inspeccionar’ diversos instituts de secundària de les Illes Balears, entre ells el de Sineu, per “assegurar-se que no hi ha adoctrinament feminista o catalanista”.

El passat setembre VOX va demanar al Parlament l’accés dels seus diputats als centres educatius, i va rebre resposta negativa. Segons publica avui Diario de Mallorca (fes clic) finalment els centres hauran d’acceptar la visita dels diputats ultres. Els inspectors de la Conselleria d’Educació, però, es neguen a “fer d’amfitrions” als diputats, i ja han dit al conseller Martí March que “això és cosa dels polítics”.

A Sineu, en el Ple ordinari d’octubre, una moció de Gent per Sineu (GxS) oposant-se a la visita de VOX a l’IES Sineu, va ser votada a favor per tots els partits (PP, Cs, GxS, PSIB).

Les relacions entre el partit de Jorge Campos i el poble de Sineu fa anys que són tenses. Campos, en aquell temps president de l’ultraespanyolista Fundación Círculo Balear, va ser un dels promotors d’un dels incidents més trists de la democràcia a Sineu, quan el 29 de maig de 2011 un grup de persones externes d’ideologia gonella rebentaren l’acte d’inauguració de l’estàtua de Jaume II, xiulant a la mestra de cerimònies i cridant quan sonava l’himne mallorquí de La Balanguera. Va haver d’intervenir la Policia.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: