Aquest diumenge s’estrena ‘Tentol’ a IB3, en el que diversos sineuers han dit la seva ‘e’

Aquest diumenge 26 a les 21:30 h s’estrena Tentol, a IB3 Televisió, un programa que gira sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. Com a tal, no hi podia faltar el parlar sineuer, la seva e, i les dites populars associades al nostre municipi (com ara la coneguda “me cagon Sineu” -fruit de la ràbia d’haver de pagar els imposts a Sineu- o allò de que “els sineuers sovint veuen el gep dels altres i no el seu”).

Durant mesos Joan Farrés (abans Ona Mediterrània) i Marga Mateu (ARABalears, diversos programes de TV i ràdio, etc.) han anat contactant amb diversos sineuers per fer-los sortir en el programa, que s’estrena finalment aquest diumenge. El programa és produit per Far Visuals i presentat per la montuïrera Marga Mateu, amb la col·laboració d’Adrià Martí i Jorra Santiago.

Com ja vàrem avançar en la secció de xafarderum de la passada DíNGOLA en paper, diversos sineuers han participat en diverses peces del programa: Joan Josep Bonnín i Miquel Puiggròs, d’aquesta revista, Jero Ferriol, la professora Francisca Caimari (que va publicar fa anys un estudi sobre la parla sineuera), i diversos altres que tendreu oportunitat de veure i escoltar a partir d’aquest diumenge.

Tentol té també un concurs radiofònic que es farà els dimarts a les 18 hores a IB3 Ràdio.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: