[CORONAVIRUS] Segon ban del batle

El batle ha signat avui horabaixa un nou ban sobre les mesures que es prendran en el municipi per a prevenir contagis de Covid-19. El segon ban publicat en el dia d’avui concreta les mesures restrictives que afecten els serveis municipals i educatius.

Des de l’Ajuntament s’anuncia el tancament de l’Escola d’Infantil Sa Rota, del CEIP Rodamilans i de l’IES Sineu així com també la suspensió d’activitats culturals i esportives. Quant al mercat dels dimecres, queda a expenses del que dicti la Conselleria de Sanitat i Consum.

El contingut del ban és el següent:

Davant les informacions relacionades amb el virus COVID-19, la Conselleria de Salut i Consum ha sol·licitat a les administracions locals que facin difusió d’una sèrie de recomanacions generals per a la ciutadania.

Des d’ahir el virus COVID-19 està considerat com a pandèmia i són moltes les fonts que proporcionen informació confusa, contradictòria i contraproduent. És imprescindible transmetre un missatge de seny, prudència i tranquil·litat; feu cas només a les indicacions realitzades per institucions oficials: ajuntament, conselleria de Salut, ministeri de Sanitat i Organització Mundial de la Salut. 

Recomanacions: 

 1. Mantenir una bona higiene personal: rentau-vos freqüentment les mans, eviteu el contacte de mans amb boca, nas i ulls. 
 2. Cobriu-vos la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús o amb el colze en cas que tossiu. 
 3. Respecteu una distancia mínima d’un metre amb persones que tenguin símptomes respiratòries. 
 4. Comuniqueu-vos amb el telèfon 061 en cas de sentir símptomes (febre, tossina, etc.). En cap cas s’ha d’acudir al centre de salut ni a urgències. 

Com a mesura de contenció, declarem la suspensió durant un període de 15 dies a partir d’avui de tots els esdeveniments públics  de caire social, cultural, esportiu i comercials organitzades per la corporació municipal fins a nova comunicació.

Especialment es decreta:

 1. La suspensió de les activitats esportives organitzades per l’ajuntament.
 2. El tancament de centres culturals, biblioteques, centres de joventut, teatres, piscines, escoles de música, clubs de tercera edat. 
 3. El tancament de centres de dia de gent gran i les seves activitats socioculturals.
 4. La suspensió de les activitats socioculturals organitzades per l’ajuntament.
 5. La suspensió de les activitats que es desenvolupen en centres municipals com tallers, cursos i similars.
 6. La suspensió dels esdeveniments multitudinaris al municipi.
 7. El tancament de l’Escoleta d’Educació Infantil de Sa Rota, el CEIP Rodamilans i l’IES Sineu a partir del dilluns, 16 de març.

Pel que fa al mercat del dimecres, s’anirà actualitzant la informació segons les directrius de la Conselleria de Sanitat i Consum del Govern de les Illes Balears. 

La resta de dependències municipals amb excepció de la policia local i les dependències administratives duran a terme la prestació dels seus serveis en l’horari habitual. Es recomana a la ciutadania que acudi només en casos d’urgència o inajornables.

En quan a tots els esdeveniments que s’organitzin privadament:

 • Queden prohibits tots els esdeveniments amb més de 1.000 persones.
 • Aquells esdeveniments de menys de 1.000 persones hauran de ser autoritzats per Salut pública, tot i que ja tinguin una autorització municipal.
 • Recomanem evitar les concentracions que no siguin estrictament necessàries de persones.
 • Tot allò que es pugui, s’ha d’ajornar.


A la vegada, us informem de que  des de Delegació de Govern i des Ports-IB, en coordinació amb Ports de Barcelona i de València, asseguren l’abastament d’aliments, materials sanitaris, etc.

Tot el que no figuri en aquest ban quedarà regulat per les directrius que emetin les autoritats supramunicipals competents.

Podeu accedir-hi en aquest enllaç:

https://www.ajsineu.net/ca/noticies/covid-19-bons-consells-prudencia-tranquillitat-i-responsabilitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: