[Fotodenúncia] Fase 1 i circulació

L’entrada a la fase 1 ha duit un evident augment del trànsit de vehicles. Si durant la fase 0 i, òbviament, durant el confinament més estricte la manca d’activitat laboral va fer que els carrers s’haguessin buidat pràcticament de trànsit de vehicles de motor, ara la cosa fa l’efecte que ja torna gairebé a la situació d’abans.

Tant si volem com si no, som majoritàriament una societat que ja no està avesada a anar a peu per dins el poble i els cotxes són el símptoma més clar de la “tornada a la normalitat”.

Avui de bon matí un lector nostre ens enviava aquesta foto que mostra, però, un punt per on durant una bona estona no hi passaren cotxes, perquè no podien. El carrer de Son Sabater (la carretera d’Inca) quedà tancada en el tram més proper a la creu dels Morts per les feines que havia de fer un camió amb grua a l’alçada del carrer dels Aljubs. Qui ens l’ha enviada ens fa reparar que no hi havia cap senyal d’avís i els cotxes es topaven amb el tap just en voler voltar cap a Inca, des del carrer dels Bous, o en pujar cap a la creu, els que venien de la part del cementeri. Per això, el primer que feien era provar d’esquivar el tap per l’estret carrer de Sant Llorenç (paral·lel al de Son Sabater). Més d’un, a causa de l’estretor, va haver de fer maniobres si va coincidir amb altre cotxe en direcció contrària.

El lector ens comenta que com la majoria de gent “s’alegra que l’activitat laboral (obres, camionades, distribució de material de construcció…) es recuperi” emperò que la recuperació “ha d’anar acompanyada de les convenients mesures de seguretat vial”. No basta només la protecció contra el coronavirus per a circular amb seguretat pels carrers.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: