Comença el curs escolar 2020-2021

Després de 6 mesos sense poder trepitjar els centres educatius, avui dijous, finalment, comença un nou curs escolar i, seguint les directrius de la Conselleria d’Educació, el retorn a les aules serà de forma escalonada. Comença un curs escolar ple d’incerteses i de temors, però també amb la conficció que l’ensenyament ha de ser el màxim presencial, no només del del punt de vista acadèmic sinó també des del punt de vista emocional i afectiu.

L’escoleta Sa Rota va obrir dia 1 de setembre i els nins el dijous, dia 3, començaren el període d’adaptació. Aquesta setmana encara és període d’adaptació i la setmana que ve començarà en curs amb la màxima normalitat.

Al CEIP Rodamilans avui ha estat el torn per als més petits (Educació Infantil) i també per al primer cicle de Primària (1r 2n i 3r) si bé els horaris no han coincidit ni tampoc les portes d’accés i sortida del centre. Mentre els de 3 anys faran dues jornades d’adaptació amb les famílies (els dies 10 i ll) i amb dos torn diferents (un a les 9,30 i l’altre a les 11h), els de 4 anys han tengut un horari de 9h a 12h i els de 5 de 10,30h a 13,30h. En el cas del primer cicle de Primària, tampoc hi ha hagut coincidència horària i tant avui com demà aquest horari serà més reduït.

Demà divendres s’incorporaran els de 2n cicle (4t, 5è i 6è) i l’horari d’entrada i sortida també serà diferent segons el nivell.

A partir de dilluns 14, a excepció de l’alumnat de 3 anys que farà 3 dies més d’adaptació, la resta de nivells i grups ja anirà a classe amb horari complet, si bé al llarg de tot l’any hi haurà uns horaris específics d’entrada i sortida per nivells, amb intervals de 5 o 10 minuts, per tal d’evitar aglomeracions. Així, l’entrada serà entre les 9,00h i les 9,20h, mentre que la sortida serà de les 13,50h a les 14.00h. i sempre per accessos diferents.

Pel que fa a l’Institut de Sineu, avui han assistit els alumnes de 4t d’ESO, alguns grups de 2n d’ESO i 1r de Batxillerat. Demà serà el torn de 3r d’ESO, resta de grups de 2n ESO i 2n Batxillerat. Dilluns serà el torn del alumnes que comencen a l’Institut, 1r ESO. Aquests tres primers dies seran de presentació. Dimarts dia 15 ja iniciaran les classes tots els alumnes de l’Institut.

A diferència d’infantil i primària, a secundària no tots els nivells faran ensenyament cent per cent presencial. Ho faran de manera presencial: 1r ESO, 2n ESO P PMAR, 3r ESO P PMAR, 2n bax A i B i 2n batx C (aquest darrer amb semipresencialitat amb torns rotatoris de 5 alumnes cada dia). També serà presencial la Formació Professional Bàsica. En canvi, serà semipresencial (dia sí, dia no): 2n ESO (excepte PMAR), 3r ESO (excepte PMAR), 4t ESO i 1r Batxiller.

Ambdós centres educatius han habilitat diferents espais d’entrada i sortida als centres i itineraris per garantir al màxim la seguretat sanitària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: