La sineuera Joana M. Mestre ha participat en un estudi de la UIB que mostra com ha afectat la covid19 a les treballadores socials

Una recerca conjunta de la Universitat dels Illes Balears (UIB), la Universitat Complutense de Madrid (UCM), la Universitat del País Basc (UPB), la Universitat de Salamanca (US) i la Universitat de Saragossa, ha fet palesos els efectes i reptes als quals s’enfronten els serveis socials a més de seixanta municipis de l’Estat Espanyol, arrel de la crisi originada per la covid19.

Joana M. ‘Fornareta’ (en el centre) és una de les investigadores, juntament amb altres membres del seu departament a la Facultat de Filosofia i Lletres.

Entre les investigadores de la UIB hi ha una sineuera, la Dra. Joana Maria Mestre Miquel, que ha participat en el projecte juntament amb Fernanda Caro Blanco i María Gómez Garrido, totes elles del grup de recerca en Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques de la nostra universitat. Mestre –regidora d’assumptes socials durant la legislatura 2015-2019– és professora de diverses assignatures de l’àrea de coneixement de Treball Social i Serveis Socials, dins el Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB.

L’estudi posa de manifest que els centres de serveis socials municipals han hagut de reorganitzar la seva atenció a través del teletreball i presencialment només en aquells casos en què la demanda d’emergència així ho requeria. Les professionals d’aquest sistema afirmen que se senten satisfetes amb la tasca desenvolupada. No obstant això, critiquen la falta de mitjans i l’excés de sobrecàrrega de treball al qual s’han vist sotmeses. En molts casos, la salut d’aquestes professionals s’ha vist afectada per l’estrès, l’angoixa i la contenció emocional que han realitzat amb els grups de població més afectats per la crisi sanitària, econòmica i social.

+info: Nota del gabinet de premsa de la UIB.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Biel Moyà

    Molt bé Joana Maria, excel·lent treball i enhorabona per la teva tasca de recerca, extensiva a tot l’equip de la UIB. Ànims i continua en aquesta línia. Potser estaria bé explicar amb una mica més de detall la metodologia i els resultats del vostre treball. Això és ciència aplicada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: