Tots Sants: visites esglaonades al cementeri i a les misses no hi podran cantar

Cada gest de la nostra vida social ha estat alterat per mor de la pandèmia, fets cíclics com les festes ja ens hem avesat que es modifiquin completament si és que directament no han estat anul·lades. Tots Sants no és una de les festes més concorregudes, les visites al cementeri per a recordar els nostres familiars poc tenen a veure amb l’esplendor d’un temps, emperò sí que el cementeri és un lloc on es concentren cada any desenes de persones que inclús aprofiten per a visitar amics, parents i coneguts a peu d’on reposen els seus avantpassats. Enguany aquest acte social haurà de ser, per força, condicionat per les mesures de retenció del contagi.

Demanen que la gent no allargui la seva visita al cementeri i que no tothom hi vagi el mateix dia de Tots Sants

L’Ajuntament ha distribuït un recordatori de les mesures que haurem de tenir en compte si anam al cementeri: ús obligatori de màscara; respectem la distància interpersonal d’un metre i mig; recomanen que les visites siguin breus i que, en la mesura que sigui possible, hi acudim esglaonadament abans del dia de Tots Sants. Així mateix afegeixen que hi haurà un aparcament habilitat per a facilitar l’arribada i sortida dels visitants que hi vagin amb vehicle.

Misses afectades per les mesures anticontagi

Tots Sants també és una data senyalada per a actes litúrgics a l’església, per això han publicat amb antelació els horaris de misses i responsos: Dia 31 d’octubre, dissabte de Tots Sants, missa a les 19 h. Dia primer de novembre, Tots Sants, respons al cementeri a les 12 h i missa a l’església a les 19 h. L’endemà, dilluns dia 2, Dia dels Difunts, missa a les 19 h a l’església. Segons les noves mesures del Govern, que entraran en vigor demà dissabte, dins l’església hauran de reduir les places ocupades a un 30% i no hi podran cantar.

Rosaris

Un dels actes que més enorgulleix la delegació sineuera de l’OCB, que editam aquesta revista, és el Taller de Rosaris que feim cada any devers la festa de Tots Sants amb gran èxit de participació de petits i grans. Enguany, per raons sanitàries, era impracticable dur-lo a terme i no queda més remei que suspendre’l. Recordau però que als forns i botigues venen rosaris i que als infants els agradarà veure que us n’heu recordat de dur-los aquesta llepolia tradicional. Celebrem les festes de forma diferent emperò no les deixem perdre!

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: