Toni Florit: «que vengui qui vulgui un dia qualsevol i compti quants cotxes hi ha al poliesportiu»

«Que vengui qualsevol persona, qualsevol dia, al poliesportiu, i compti els cotxes: serà ben probable que compti més de 60 cotxes». Són paraules de Toni Florit, propietari del Bar-Restaurant Moments, que té la concessió del servei de restauració del poliesportiu. Florit –com fins a quatre persones més, consultades per Díngola, que eren dissabte a Moments– afirma que la noticia de l’Ultima Hora és exagerada.

De fet, Joan, Cati, Jaume, Toni… tots eren dissabte al dinar (maridatge de vins, amb música) i tots sostenen el mateix: «sí, hi va haver un moment que ‘ens va fugir un poc de les mans’, però ningú va fugir d’amagat quan va arribar la Guàrdia Civil». Afegeixen que «si alguns partírem, és perquè varen tancar la música, i varen clausurar l’acte, i clar, partirem cap a cases». Un deia avui a Díngola que, «llegint la notícia del diari, sembla que hi va haver una estampida».

Toni Florit diu que es va respectar escrupolosament l’aforament interior (menys del 60%) durant el dinar i durant la sobretaula. El màxim responsable del local diu que «de cap manera hi havia 100 persones dissabte aquí a Moments». «És veritat que devers les 19h va comparèixer gent que no havia vengut al dinar, però a aquests se’ls va donar un coixí perquè agafessin seient a les taules de la terrassa de fora del bar, no dins», diu Florit, que també afirma que «precisament teníem les barreres del recinte tancades per evitar l’accés de gent que no s’havia apuntat, i per evitar que se’ns descontrolàs».

El personal consultat per Díngola ha dit que la notícia de l’Última Hora és exagerada i que, dins el local, no hi havia 100 persones de cap de les maneres: «no hi caben» ha dit un.

La notícia

Florit reconeix que un determinat moment ‘va fugir un poc de les mans’, però diu que tot d’una que va veure que la cosa es descontrolava, ell mateix va agafar el micro i va dir que faria fora qualsevol que no complís els protocols sanitaris (mascareta mentre no beus o menges, distàncies de seguretat, etc.).

El dissabte devers les 19:30h la Policia Local i la Guàrdia Civil es personaren al poliesportiu després de rebre –segons la notícia de l’Última Hora (fes clic)– diverses cridades alertant d’una festa amb més de 100 persones dins el local. La notícia diu que es va sancionar al propietari. Florit ha negat que fos sancionat, i ha dit que –després de consultar la seva gestoria– ni tan sols es va obrir cap acta:  «de ser així, m’haguessin demanat si volia signar o no aquesta denuncia, i ningú me va donar res». Cap de les persones consultades per Díngola tampoc foren identificades per la policia.

Avui pocs sineuers volien contestar les preguntes d’alguns mitjans de comunicació que s’han vist pel poble. Tot i això, també és cert que alguns sostenen que ara mateix no és el moment d’organitzar segons quins tipus d’actes, especialment si impliquen música en directe i moltes hores de consum d’alcohol.

A nivell autonòmic el Govern ha anunciat que muntarà un dispositiu especial per evitar celebracions multitudinàries durant les festes de Nadal.  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: