L’Ajuntament inicia una campanya per promocionar el consum en les botigues locals durant aquestes festes de Nadal

Un xec-regal com aquest servirà per facilitar els regals nadalencs a botigues sineueres.

Aquest matí s’ha presentat la campanya “Sineu amb el comerç local”, dins de la línia ‘Reactivam Sineu’ que va posar en marxa l’equip de govern ja fa uns mesos. Una sèrie de figures opaques que les xarxes socials mostraren aquests dies anteriors (fes clic aquí per veure el post a Díngola) avui han cobrat color, transformant-se o deixant veure n’Esperança Munar –de Sa Mola 13–, en Pau Cirer –d’Ecoilles A3–, na Catalina Gelabert –del supermercat Cas Mariner–, en Toni Mas –d’Eines Mallorquines Sineu–, en Biel Confit –d’Oxigen–, en Tomeu Titina –de Perruqueria Titina–, n’Ignaci Ferrer i els fills –de Talleres Miquel–, i altres persones visibles de l’empresariat local.  

L’objectiu de la campanya és promocionar el comerç local, especialment ara que venen les dates de més consum, i encara més tenint en compte la bufetada que ha suposat la crisi per la covid19.  En aquesta línia, el batle Tomeu Mulet ha dit que «a Sineu tenim per oferir indústria de qualitat, una oferta de restauració incomparable, diversos allotjaments hotelers i immillorables productes de quilòmetre zero».

El regidor de cultura Pedro Àlvarez ha explicat a Díngola que l’Ajuntament implantarà un sistema de xec-regal vigent als comerços de Sineu. Això és, que un client podrà deixar una quantia de X euros a un comerç, que emetrà un xec mitjançant el qual una persona designada pel client podrà passar a consumir productes per aquesta quantia. El regidor ha explicat que amb això esperen fomentar les compres a les petites i mitjanes empreses de Sineu, «front a la competència de les grans multinacionals com Amazon, etc.». La campanya començarà aquest proper cap de setmana, i durarà fins passat festes.

El regidor ha afirmat que el cost de la campanya és ínfim, i que no suposarà més despeses que les derivades del màrqueting digital per Facebook i els costs dels anuncis a premsa escrita.

Sense canvis en el programa

Àlvarez també ha dit que, tot i les noves mesures per la covid19, no hi ha canvis en el programa de Sant Tomàs. La mostra gastronòmica segueix vigent i també el mercadet artesà i tots els demés actes previstos. El regidor ha dit que «senzillament haurem d’escurçar un poc: volíem allargar un poc la nit, però a les 22h tots haurem d’aplegar cap a cases».

Bonificacions fiscals

En una nota de premsa del consistori, s’informa que la suspensió de la recaptació dels tributs municipals relacionats amb l’ocupació de via pública o la taxa de mercats enguany suposaran una minva d’ingressos de més de 150 mil euros a l’Ajuntament. També diu que s’està preparant una bonificació del 20% de la taxa de residus sòlids urbans de 2020 per a tots els comerços que es van veure obligats a tancar durant les setmanes de confinament.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: