S’ajorna a dissabte dia 16 l’encesa de torres i talaies, entre les quals el campanar de Sineu

A causa de les condicions meteorològiques adverses, l’encesa de torres i talaies pels drets humans s’ajorna a dissabte 16 de gener. La cita enguany havia de ser dissabte dia 9, però atesa la previsió de pluja, l’organització ha decidit posposar l’encesa. S’encendran en dues tandes, a les 13 i a les 18,30 hores. El campanar de Sineu també en participa.

derarà, un any més, l’Encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans, que es durà a terme dissabte 16 de gener de 2020, gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, Amnistia Internacional, l’Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació.

El

«L’edició d’enguany es farà amb l’esperit de sempre, de reivindicar el nostre patrimoni i reclamar que es respectin els drets humans, alhora que vetllarem pel compliment de totes les mesures sanitàries per evitar contagis de la COVID-19», ha explicat la vicepresidenta i consellera Bel Busquets. En aquest sentit, ha especificat que, per responsabilitat, enguany s’elimina el cant pels drets humans i no es proposa el cant col·lectiu de Viatge a Ítaca, de Lluís Llach. A més, Busquets ha recordat que els senyals de fum i de llum seran en punts elevats i, per tant, ha recordat que no és necessari traslladar-s’hi per veure’ls perquè són visibles des de molts de llocs.

De moment, una cinquantena de punts d’encesa de Mallorca han confirmat la participació en aquesta cinquena edició de l’esdeveniment. Enguany, també, hi haurà punts d’encesa a Menorca i, com a novetat, s’arribarà a Castelló.

S’han convidat institucions i societat civil per sumar-se el 16 de gener a encendre les torres, talaies, castells, campanars i altres punts elevats de la costa i dels pobles d’interior per comunicar-se, a les 13 (amb senyals de fum) i a les 18.30 hores (senyals de llum).

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa cinc anys a l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: