El diari anglès The Guardian publica un article d’opinió de Valtònyc

El conegut diari anglès The Guardian ha donat un espai a la columna d’opinió de la seva secció de cultura al raper Josep Valtònyc.

En l’article, publicat avui 1 de març, el cantant sineuer-pobler, exiliat a Bèlgica per no córrer la mateixa sort que Pablo Hasél, comença dient que la detenció de Hasél no l’ha sorprès, ja que ell mateix va ser arrestat quan tenia 18 anys i condemnat a 3 anys i mig de presó. Valtònyc diu que Hasél té el mateix dret de, per exemple,  parlar d’ETA, que el que pugui tenir un director de teatre, o que ells –en el rap– usen una lírica violenta de la mateixa manera que Quentin Tarantino mostra violència en els seus films, i que això s’engloba senzillament en els conceptes d’art, llibertat d’expressió, etc. També posa d’exemple la cantant Madonna, que parlava de volar la Casa Blanca. En l’article, el raper diu que no pensa massa en el seu futur; diu que ara estudia Anglès i Francès, i que ara té la vida i el pensament focalitzats a Bèlgica. Diu que a l’Estat Espanyol hi ha greus problemes, com el de Catalunya, i molta pobresa, especialment entre la gent jove, corrupció, violència policial, etc.

Podeu llegir l’article, que s’ha publicat tant en la versió digital com en el paper, fen clic aquí –usa un llenguatge no excessivament complicat, i és fàcilment comprensible amb un nivell no molt alt d’anglès–.  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: