Restauradors, perruquers, estètiques, fotògrafs, botigues de roba, de regal… i l’anhel per sortir d’aquest clot

La propera DíNGOLA en paper, que sortirà la setmana que ve, just abans de les vacances de Setmana Santa, fa una anàlisi exhaustiva de la situació econòmica en la que ens ha deixat la pandèmia de la covid19. Un virus d’un diàmetre d’uns 120nm –això és 0,000000120 metres– ha portat el planeta sencer a la pitjor crisi econòmica des de la Segona Guerra Mundial.

La depressió econòmica ha afectat principalment certs sectors: «el primer que et lleves de damunt són les despeses derivades de l’oci, la roba, la imatge, els luxes, etc.» ens diu una persona afectada.

La realitat és que gairebé només l’alimentació i els productes de neteja i d’higiene, s’han salvat de l’estocada. Despeses no indispensables, com la canyeta en el bar –quan ha estat obert–, un vestit nou, una sessió de fotos, o canviar de look a la perruqueria, han patit un descens gens menyspreable, i moltes activitats s’han deixat en stand by a l’espera de temps millors.

DíNGOLA ha parlat amb afectats d’un dels sectors que s’ha queixat més, el de la restauració. Això ens han contat:

Caterina Sabater (Écafè, copropietària i cambrera):

«Renovar-se o morir. A l’Écafè hem intentat aprofitar les restriccions per innovar un poc: hem canviat d’horaris, hem implementat un concepte de brunch pels caps de setmanes, i hem potenciat el menjar per endur. De tota manera, quan el bar ha estat tancat, la situació s’ha fet difícil, perquè…» [VEGEU LA RESTA A LA REVISTA EN PAPER, LA SETMANA QUE VE].

Cati Martorell Petita (Son Toreó, cuinera):

«A mi el primer confinament no me va afectar gairebé, però durant els mesos de restriccions i tocs de queda de les següents onades sí que he tengut dies emocionalment més complicats. Me fa molta ràbia que…» [VEGEU LA RESTA A LA REVISTA EN PAPER, LA SETMANA QUE VE].

Toni Florit (Moments, empresari de la restauració):

«Als petits i mitjans empresaris ens han deixat tirats. El primer de tot és la salut de la gent, no en faltaría més, i qui me conegui sabrà que estic d’acord a aplicar totes les mesures que facin falta, però sí que recrimin a l’administració moltes coses. Per exemple que…». [VEGEU LA RESTA A LA REVISTA EN PAPER, LA SETMANA QUE VE].

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: