Segona Setmana Santa sense processons i sense propostes alternatives

El Bisbat de Mallorca, el passat mes de febrer, va decidir suspendre totes les processons, tant en temps de Quaresma com per Setmana Santa i Pasqua per la situació epidèmica. Davant les restriccions, i actuant amb seny i responsabilitat, aquest any no se celebraran les processons ni els actes d’expressió pública de fe que omplien els carrers durant els dies sants.

Aquest serà el segon any en què viurem una Setmana Santa atípica, ja que l’any passat i per mor del confinament total per la pandèmia es varen haver de suspendre tots els actes.

Davant aquesta situació, el rector Feliu aconsella participar en les celebracions parroquials: la Missa del Diumenge del Ram (11 h), la Missa del Sopar del Senyor (19 h), l’Ofici de Divendres Sant (19 h), la Vetla Pasqual (19 h), la Missa del Diumenge de Pasqua (11 h) i la Segona Festa al santuari de la Verge Poderosa -l’Ermita- (17 h). “Respectarem sempre els aforaments per als llocs de culte que ens indiquen les autoritats”, puntualitza Feliu, que recorda que es tracta “d’una situació temporal que no ha de relaxar la nostra participació i vivència de la nostra fe”. Dins l’església parroquial es recrearà l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem el dia del Ram i s’hi realitzarà l’Encontre en què s’hi representa la trobada de Jesús ressuscitat amb la seva mare el diumenge de Resurrecció.

Algunes poblacions del nostre voltant celebraran actes alternatius per seguir difonent i gaudint de la tradició, exposicions i actes a través de les xarxes socials que animen a continuar amb el revulsiu cultural i religiós que és la Setmana Santa. Malauradament a Sineu, una proposta d’esdeveniment alternatiu encarat des d’un vessat didàctic i difusor d’aquesta tradició, una Exposanta a l’església de Sant Francesc de Paula complementada amb la visualització d’un audiovisual històric del col·lectiu «Cine-1» i una oferta gastronòmica d’aquests dies, ha trobat reticències entre alguns sectors del Patronat de Confraries i de la Reial Germandat i Prohomonia de la Sang, i finalment no es realitzarà. Aquesta situació deixa Sineu sense cap proposta alternativa a una de les setmanes santes amb més tradició de Mallorca.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: