Mor a 80 anys Joan Parets, qui va ser rector de Sineu

Aquesta matinada ha mort a l’edat de 80 anys Joan Parets, rector de la parròquia de Sineu entre els anys 1989 i 2003. Actualment jubilat, vivia a la residència sacerdodal de Sant Pere i Sant Bernat a ciutat, ha mort la matinada d’aquest dimarts, a causa d’una malaltia que li varen diagnosticar fa un parell de mesos.

Parets va estar catorze anys a la parròquia sineuera on el recorden per ser una persona oberta, resolutiva, que sempre acollia els feligresos amb un somriure i pel seu caire de dinamitzador cultural. Va ser durant la seva estada a Sineu quan es va realitzar la rehabilitació del temple parroquial.

Joan Parets i Serra va néixer a Santa Maria del Camí el 29 de setembre de 1940. Cursà els estudis de Filosofia i Teologia al Seminari de Mallorca. Fou ordenat de prevere a 27 anys i començà l’exercici del ministeri com a vicari de Bunyola, després passà a la parròquia de Sant Josep Obrer. Entre 1976 i 1980 va estar al Perú, primer a Piura i després a Lima. Retornat a Mallorca fou rector de Crist Rei d’Inca entre el 1980 i 1984, després exercí de rector a Lloseta fins al 1987, que retornarà al Perú. El 1989 vengué a Sineu on va romandre fins al 2003, que passà a ser rector de Campanet i Moscari fins a la seva jubilació.

Fou el creador del Centre de Recerca i Documentació Històric Musical de Mallorca i té una nombrosa bibliografia sobre el fet musical a l’illa.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: