Alguns sineuers, queixosos de l’actitud xulesca i la falta de respecte d’un grupet d’adolescents

Fa unes setmanes, un adolescent d’uns catorze anys –any endavant, any enrere– feia les seves necessitats fisiològiques –sòlides, tot sigui dit–, entre dos cotxes, a la Placeta del Pou d’en Rebassa. Un home de Sineu –dins la setantena d’anys– que ho va veure, el va recriminar, i com a resposta va obtenir ser envoltat i amenaçat pel grupet que anava amb l’autor de l’acte incívic.

Això ocorria a un centenar de metres del Pou Llavoner, lloc habitual de trobada –i que sovint es troba brut per llaunes, llosques, etc.–. El pou, element patrimonial fet malbé per les pintades, és lloc de reunió no només d’aquest grup, sinó d’altres adolescents.

A un altre home major d’edat, uns dies després, quasi “li feren un ull de vellut” perquè va increpar-los per un problema amb una joguina, o una bicicleta, o una pilota –el que fos és el que menys importància té–, que havien pres a un al·lot més petit.

L’altre dia de pagès, a la Plaça des Fossar, el grup fumava i reia en el pedrís del parc infantil. Unes mares els demanaren si podien anar-se’n un poc més enfora, i se’n rigueren d’elles. Un jove que seia a la terrassa de l’Écafè hi va anar per veure si a ell li feien més cas, i tanmateix se’n foteren d’ell.

Nota: D’aquests tres fets en tenen constància diversos redactors de DÍNGOLA, perquè els hi han estat contats o denunciats. No obstant, DíNGOLA té coneixement que hi ha hagut problemes també durant el torneig de futbet, etc. DíNGOLA té constància que l’Ajuntament de Sineu i la Policia Local n’estan informats. Parlarem properament amb fonts de l’Ajuntament perquè ens expliquin la postura de l’entitat municipal. Un dels afectats ens va dir que «havia sentit en una taula d’una terrassa gent que fins i tot feia broma –suposam– dient que aviat a Sineu haurem de muntar brigades ciutadanes».

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: