Històrica victòria de Valtònyc! Avui Bèlgica pràcticament ha tancat qualsevol possibilitat d’extradició del raper a Espanya

El Tribunal Constitucional de Bèlgica ha declarat contrària a la llibertat d’expressió una llei del 1847 avui encara vigent, que preveia penes de presó per injúries a la corona. La decisió és històrica, perquè tanca les portes a qualsevol possible extradició del raper sineuer-pobler. Bèlgica s’ha vist obligada a revisar les seves pròpies lleis, forçada pel procés d’extradició de l’estat espanyol contra el raper Josep Miquel Arenas, Valtònyc.

I és que el Tribunal d’Apel·lació de Gant va demanar al Constitucional que digués si era vàlida aquesta llei, és a dir, si era respectuosa amb la llibertat d’expressió. Perquè és la llei equivalent al delicte d’injúries a la corona espanyol. La decisió d’avui significa que, d’acord amb la justícia belga, l’Estat Espanyol no respecta la llibertat d’expressió. És a dir, que les injuries a la Corona són lliures en un estat de dret.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: