Certificat covid a tots els bars i restaurants, ús obligatori de mascareta en exteriors, i control d’aforament en esdeveniments on es puguin produir aglomeracions com les campanades

L’executiu balear, després de reunir-se amb la mesa de diàleg social, ha acordat finalment les mesures a prendre aquestes festes contra la covid19.

Una de les mesures preses és la de tornar implantar l’ús obligatori de mascareta també en exteriors (i no només en interiors o on no es podia mantenir la distància de seguretat, com fins ara). Ara bé, aquest ús estarà subjecte a excepcions i, per exemple, no serà necessari si anau a fer un passeig per la platja, o d’excursió a la muntanya, o a córrer per fora vila. Aquesta mesura ja havia estat presa ahir en la reunió de Pedro Sánchez amb els presidents de les comunitats autònomes.

Avui l’executiu balear ha acordat, amb sindicats i agents socials, que bars i restaurants hauran de demanar el certificat covid, sigui quina sigui la cabuda d’aquests. Les sancions per no fer-ho s’estableixen entre 3.000 i 600.000€. Avui alguns bars ja demanaven el certificat. Per altra banda, tots els actes que tenguin lloc fins i tot a l’exterior (concerts, revetles…) s’hauran de sotmetre a un control d’accés, per l’aforament i el certificat covid. Això afecta, per exemple, les campanades de dia 31.

Demà l’acte de la sibil·la haurà de respectar l’aforament, com tots els actes que es programin aquestes festes.

Què hauran de fer bars i restaurants? Demanar el certificat covid a tots els clients (no necessàriament a la porta), vigilar que no es superi la capacitat permesa, controlar las distàncies de seguretat, i controlar que tothom porti la mascareta si no consumeix.

Què hauran de fer els clients? Portar el certificat covid, dur la mascareta posada en interiors si no es consumeix, i també en exteriors (excepte en activitats esportives, lleure en el camp, etc.), respectar l’aforament, i quedar-se a casa si té símptomes.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: