Gir en el procés de Valtònyc: hauran de repetir el judici per l’extradició

Encara no hi ha decisió definitiva sobre l’euroordre dictada per l’Audiència Nacional espanyola. Avui la Cort de Cassació de Brussel·les ha ordenat de repetir el judici de Valtònyc, que el deslliurà de l’euroordre a tota la UE excepte a Espanya. La fiscalia belga havia recorregut la sentència i per mor d’això la Cort de Cassació ha pres aquesta decisió que enreveixina un pic més la situació judicial del raper.

Pel que es desprèn de la sentència d’avui -i ha remarcat l’advocat Gonzalo Boye en el seu compte de Twitter- la Cort descarta el delicte per enaltiment del terrorisme i amenaces, emperò retornen els dubtes sobre injúries a la Corona, perquè no comptaven amb cap precedent legal dins Bèlgica, llevat d’una llei de 1847, que arran d’això la Cort Constitucional belga va considerar que contradeia la llibertat d’expressió de la Constitució del mateix país, cosa per la qual varen tombar aqueixa antiga llei, incompatible amb el sistema europeu de llibertats actual.

La Cort de Gant que dia 28 de desembre va resoldre descartar l’ordre d’extradició, doncs, haurà de fixar de nou una data per a repetir el judici i, a la fi, resoldre els interrogants sobre la llibertat de moviment de Josep M. Arenas Valtònyc.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: