Una pintura de sant Marc del segle XVI torna per Sant Marc a Sineu

El Museu de Mallorca cedeix temporalment una taula de sant Marc procedent de l’antic retaule del patró.

L’obra és una pintura sobre fusta del 1536 i mostra sant Marc amb els atributs del lleó i de l’evangeli. Podeu veure’n una imatge en aquest enllaç de la “col·lecció digital” del Ministeri de Cultura, que inclou una breu descripció.

La Taula de Sant Marc del pintor valencià Baltasar Buira, un fragment del retaule de la capella que el sant tengué dins l’església parroquial fins al 1747, es podrà veure a l’interior de l’església parroquial del 21 al 26 d’abril gràcies a la cessió temporal de l’obra per part del Museu de Mallorca.

La mostra d’aquesta peça, en el marc de les festes patronals, ha estat possible gràcies a una iniciativa conjunta entre la Parròquia de Santa Maria de Sineu i l’Ajuntament de Sineu. El batle Tomeu Mulet es mostra agraït als gestors del Museu de Mallorca que, per uns dies, permetin exhibir aquesta peça desconeguda per la majoria de sineuers i que no forma part de l’exposició permanent del centre expositiu. Així mateix, el rector Guillem Feliu es mostra entusiasmat del retorn d’aquesta antiga imatge, venerada per moltes generacions de sineuers, en el marc de la 376a edició de l’ofici en honor al patró, i convida a tothom a visitar la parròquia per contemplar la taula (mitja hora abans i mitja hora després de les celebracions religioses d’aquests dies). 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: