Presentació del volum de la primavera, del Calendari Folklòric de Mallorca

El volum de primavera del Calendari Folklòric de Mallorca de Rafel Ginard Bauçà (Sant Joan, 1899-Artà, 1976) ja és a les llibreries i es presentarà a Sineu aquest dissabte, 18 de juny, a les 20h a la plaça de Sant Marc.

“Per conèixer l’ànima col·lectiva de Mallorca, submergiu-vos en el folklore”, recomanava el pare Ginard. Així ho va fer ell mateix, qui, paral·lelament a la tasca de la seva obra magna, el Cançoner Popular de Mallorca, va anar anotant en plaguetes, entre el 1951 i 1958, tot tipus d’informacions sobre tradicions, costums, rituals, santoral, feines del camp, etc., de les moltes poblacions de Mallorca. Els curadors de l’edició, l’historiador Andreu Ramis Puig-gròs i el filòleg Miquel Sbert Garau, que n’han revisat tot el material (set llibretes manuscrites) i li han donat forma de Calendari Folklòric. La publicació ha estat il·lustrada pel manacorí Toni Galmés Martí.

Es tracta del tercer tom d’aquest projecte encapçalat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i per la Fundació Mallorca Literària, en coedició amb Saïm Edicions, que ja compta amb els volums d’estiu i de tardor.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: