Cartell de la XIX Mucada

Muchal Foundation ha publicat el cartell de la XIX Mucada, el de la renaixença de la festa.

El cartell d’enguany, obra del fotògraf de capçalera que compartim amb la Muchal Foundation, Macià Puiggròs, és una al·legoria del retorn a la festa presencial. El cartell escarneix la famosa imatge de la batalla d’Iwo Jima de la II Guerra Mundial, en què uns soldats estatunidencs alcen la seva bandera sobre les runes del combat, que va fer guanyar el Pulitzer al fotògraf Joe Rosenthal.

Així, els organitzadors celebren la represa de la Mucada amb tota l’esplendor requerida damunt els esbaldrecs que resten per mor d’aquest bienni de reclusió forçada. Much, Muca i tres membres de la Germadat de Legionaris Despitagats alcen el màstil coronat per la bandera rosa, atenent les indicacions de la sempre perspicaç Àguila Imperial de Pol·lèntia. El missatge no pot ser més clar i llampant; la Mucada torna per a reconquerir el cor de macarruts, meravelles i mucarrones.

L’ús d’imatges icòniques de la fotografia, la televisió o de fets d’actualitat han estat una constant en els cartells propagandístics de la Mucada. Recollim en aquesta galeriaexemples dels darrers anys:

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: