Luis Resines, el primer «foraster» que rep el Premi DíNGOLA, premi anual de l’Obra Cultural Balear de Sineu

«Tendré l’honor de ser el primer “foraster” que rep el premi Díngola?». Així, amb humor, amb alegria, com aquella que el sol caracteritzar, va rebre Luis Resines l’oferiment del Premi DíNGOLA de l’edició d’enguany.

Luis Resines Pelopantón va néixer a Madrid l’any 1975, on hi estudià Belles Arts (Universidad Complutense de Madrid). Va arribar amb la seva parella a Mallorca l’any 2014, i el 2017 va aterrar a Sineu, cercant un lloc tranquil.

Resines s’ha especialitzat en il·lustració de ciència i medi ambient, còmic de natura, i un disseny gràfic que fomenta la cultura científica, la consciència ecològica, el feminisme i els drets humans. Ha fet dibuixos i cartells per a l’IMEDEA, la UIB, la Conselleria de Medi Ambient, Save The Med, GOB, WWF, CSIF, etc. La marca comercial de la seva empresa –per dir-ho d’alguna manera és Pelopantón–, i el 2020 es va associar amb Pedro Esparcia d’Estudio Itàlica, especialitzada en creativitat i publicitat.

DíNGOLA en paper el va entrevistar ara fa tres anys (número 34, octubre del 2019, Jorgina Fusté). En aquest número, a més, Resines va ser l’autor de la portada. Era enmig de la polèmica pels animals penjats a les joies de les carreres del Cós.

Òbviament castellanoparlant natiu, és un exemple d’integració lingüística, en el sentit que, en aquests anys, parla un català més que decent, i no és d’aquests que diu que «ho entenc però estic empegueït» quan ha de parlar amb el cambrer que li du la cervesa o amb la caixera de la botiga.

Juntament amb altres il·lustradors –Max, Mata–, i amb altres persones del món del medi ambient –Casas, l’editor de documentals, o Latorre, coordinadora de SEO Birdlife– que, com ell, viuen en el nostre municipi, Resines du el nom de Sineu a tots aquests àmbits que hem mencionat.

Per totes aquestes, i per altres raons, la junta directiva de l’OCB va considerar Resines mereixedor del Premi DíNGOLA, una estatueta de ferro forjat, obra del sineuer Joan Riutort Bernada, que s’atorga cada any a una personalitat o entitat que ha estat important en el foment dels valors de poble, de sineueritat, o de defensa de la llengua, la cultura o el país.

Bé, i perquè amb la seva manera de ser sempre transmet calma i alegria!

DIJOUS 11, A LES 20:30H, T’ESPERAM A LA FESTA D’ESTIU DE L’OCB SINEU, EN LA QUE S’ENTREGARAN ELS PREMIS DÍNGOLA I BIEL ‘PARRETA’.

Junta Local de l’OCB

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: