Més per Sineu acusa l’equip de govern de manca de transparència en la ubicació del nou Parc Verd

Més Per Sineu qüestiona la decisió de l’equip de Govern municipal que decideix a darrera hora expropiar un terreny rústic d’un familiar d’una regidora del PP per ubicar-hi el Parc Verd. El terreny és d’11.500 m2 i l’expropiació es valora en més de 97.000 €, un cost per a les arques municipals que considera excessiu, sent rústic.

En un principi, l’equip de govern havia decidit regularitzar i adaptar a la normativa vigent l’actual Parc Verd,  ubicat al costat del pavelló de l’Institut d’Educació Secundària i per això s’havia emès per part de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears una resolució, el mes de març, que formula l’informe d’impacte ambiental sobre el projecte de la nova deixalleria de Sineu a la zona anomenada “Es Clapers”. Aquest informe, que era favorable, preveia una inversió de 197.828,46 € i una durada estimada de les obres de vuit mesos.

Sorprenentment, però, l’equip de govern va convocar una Comissió informativa seguida d’un Ple extraordinari el mateix dia 19 d’octubre i, acollint-se a l’article 6 de la Llei 2/2020, decideix iniciar l’expedient d’expropiació d’un terreny rústic comú d’11.500 m2 (l’actual Parc Verd ocupa uns 1.100 m2) per a ubicar-hi el nou Parc Verd. Per això, es proposa qualificar tota la parcel·la com Sistema General d’infraestructura i equipament. La data límit que fixa la Llei 2/2020 per a iniciar aquests procediments urbanístics extraordinaris és dia 20 d’octubre de 2022. El termini acabava, per tant, el dia després de la sessió plenària.

Aquest terreny rústic està ubicat a la carretera d’accés a la carretera Inca-Manacor, aferrat a l’empresa Can Company, a prop del cementiri. El seu propietari és un empleat de l’Ajuntament i familiar d’una regidora del PP, i el valor d’expropiació es calcula en 97.431,61 €. El cost de la implantació del Parc verd es calcula en 300.000 euros.

En una nota de premsa Més per Sineu qüestiona aquest canvi sobtat de l’equip de govern perquè ha tengut dos anys per a tramitar-ho i ho ha fet al darrer minut, quan el mes de març pretenia adaptar l’actual Parc Verd a la normativa i tenia un informe favorable de Medi Ambient. També es demana perquè ha triat aquest solar d’11.500 m2 i no ha convocat un concurs, en tot cas, per a comprar un terreny rústic que hagués pogut ser més barat que el valor d’aquesta expropiació. És fa palès la manca de transparència i d’informació cap a l’oposició i la premura en convocar la Comissió Informativa i el Ple extraordinari de dia 19 d’octubre, tenint en compte que aquest terreny pertany a un empleat de l’Ajuntament i familiar d’una regidora del PP. Més per Sineu estarà atent a la tramitació d’aquesta modificació urbanística per a defensar l’interès general del poble.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: