Es posa en marxa l’autoconsum compartit d’energia a Sineu

Ahir, el director de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), Ferran Rosa, va explicar en una reunió pública a Sa Quintana el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia a Sineu.

Fins a 40 llars i cinc empreses de Sineu podran abaratir la factura de la llum gràcies a l’autoconsum compartit que l’Institut Balear de l’Energia (IBE) posarà en marxa en el magatzem municipal. Així, aquelles famílies seleccionades podran accedir a energia neta produïda per plaques solars. Els usuaris pagaran el kilowatt a preu de cost i de quilòmetre zero.

El procediment públic d’inscripció estarà obert entre l’1 i el 31 de desembre del 2022, i permetrà seleccionar els particulars i les empreses que podran consumir l’electricitat de la instal·lació fotovoltaica per un període d’un any prorrogable fins a quatre, moment en què s’obriria una nova convocatòria. A més, es treballarà amb l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament perquè famílies de col·lectius vulnerables es puguin beneficiar dels avantatges socials d’aquest projecte.

El projecte està ubicat al magatzem municipal, amb una potència de 50 kW, que podrà abastir fins un total de 40 llars i cinc empreses, a més dels propis consums municipals. A més, s’evitaran un total de 49,18 tones de CO2/any d’emissions.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: