Xisca Ramis, regidora de fires i comerç: «respectant totes les mesures higiènico-sanitàries, farem unes matances com les de sempre»

AQUEST DIUMENGE ÉS LA FIRA DE SANT TOMÀS

«Recrearem unes matances com les de tota la vida, això sí, tot dins la legalitat sanitària vigent i respectant les màximes mesures d’higiene», ha explicat a DíNGOLA Xisca Ramis, regidora de Fires, mercats i comerç de l’Ajuntament de Sineu. «A les nou i mitja durem el porc, ja mort, a es Fossar, i els matancers voluntaris començaran a obrar-lo», ha explicat la regidora, «i tot d’una en estar llesta oferirem degustació de pasta de sobrassada i un tassó de vi, com sempre». I és que aquest diumenge té lloc la Fira de Sant Tomàs i la XV Mostra de Matances.

El 2019 varen tornar les matances a la Fira de Sant Tomàs (és a dir, obrar el porc en el Fossar, una vegada sacrificat en l’escorxador d’Inca). Tot i que el 2020, per la pandèmia, no hi va haver una Fira de Sant Tomàs com era habitual –i es va substituir per un mercat de dos dies de duració–, l’equip de Tomeu Mulet ja va apostar l’any passat per mantenir el format, i enguany, darrer any de legislatura, continuar amb aquest.  

El porc i la sobrassada són els principals protagonistes de la Fira de Sant Tomàs. De fet, a les 12h hi haurà el concurs de porcs grassos. Ara bé, el porc no serà l’únic protagonista de la fira. Així, durant el matí hi haurà com sempre actuacions de ball de bot dels dos grups sineuers (Copeo de Sineu i Brot d’Alfabeguera), cercavila de gegants i xeremies, taller de fabricació de fones, mostres de ca rater, ca de bestiar i ca mè, concurs de colom, etc.

Aquestes són algunes claus de la fira d’enguany:

Plats de matances: Com és habitual, l’Ajuntament ha demanat als bars i restaurants que, diumenge, ofereixin plats típics d’hivern i matances. Poden consultar les propostes gastronòmiques en un codi QR que surt al programa (fes clic aquí per descarregar-te el programa).

Ubicació: Tot i que la fira ocuparà els espais habituals, les paradetes es centraran més en es Fossar. Els visitants pugen en tot cas a sa Plaça per anar a menjar als restaurants.

Paradetes: S’ha demanat a les paradetes que prioritzin productes d’hivern i Nadal. També es prioritzarà el producte artesà i quilòmetre zero.

Carnisseries: La regidora ha dit que, òbviament, es prioritzen les carnisseries de Sineu, però que n’hi haurà algunes d’externes que els han demanat de participar en la fira.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: