Es soterrarà el tren al seu pas per Sineu, per salvar la separació de ses Cases Noves amb el poble, amb un cost de quasi 400 milions d’euros

Es veu que s’acosten eleccions i els partits pitgen per fer-se un lloc en l’ideari de societat ‘ideal’ dels votants.

Ahir DíNGOLA va saber que, tot d’una en tornar de les vacances de Nadal, el Govern de les Illes Balears anunciarà el soterrament de quatre-cents metres de la via de tren, al seu pas per Sineu. És sabut que, de fet, la via de tren xapa el poble en dos, deixant les barriades de les Cases Noves, Polígon Industrial i Cauvari, separades de la resta del casc urbà. El pas del tren paral·lel al vial de circumval·lació en un tram de tres-cents metres implica haver de disposar de tres passos a nivell amb semàfors i barreres. Aquests passos a nivell han suposat sovint un problema, en espatllar-se. Per exemple quan plou. No han faltat les queixes de veïnats que han dit que «un dia hi haurà una desgràcia».

Ja no caldran, doncs, marquesines contra la pluja ni semàfors per a pas de vianants, que havia reclamat el PP els darrers mesos.

Per cert, ni el PP ni MÉS per Sineu s’han mostrat molt entusiastes amb el projecte. El PP ho veu una cortina de fum ara que s’acosten les eleccions. A més, diu que s’hauria de valorar els pros de soterrar el tren uns centenars de metres, amb les molèsties que ocasionarà aturar el servei entre Inca i Manacor durant un mínim d’un any. MÉS per Sineu tampoc s’hi ha mostrat molt partidari, tot i que el seu partit a nivell autonòmic és un dels responsables de la idea, idea que es va gestar en el Cafè Diplomàtic, devora el parlament, en una conversa entre Francina Armengol i Joan Mas ‘Collet’. Els ecosobiranistes sineuers no volen que la idea vagi endavant perquè, segons fonts fiables, «el PP s’aprofitarà de la idea de l’esquerra».

Les obres duraran un any i mig, implicaran l’ús d’una tuneladora com les que fan els metros, i començaran l’estiu del 2024. On ara hi ha les vies, es construirà un passeig. El projecte es farà amb finançament 80% dels fons europeus. El cost de l’obra serà d’uns 390 milions d’euros. Això és una altra de les preocupacions tant del PP com de MÉS: qui pagarà el 20% restant, que equival a uns 80 milions d’euros (el pressupost de Sineu de 32 anys)?

Els propers dies DíNGOLA contactarà amb el batle Tomeu Mulet i el director general de mobilitat Jaume Mateu Lladó.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: