Toni Janer treu llibre nou sobre la “desfeta” del paradís que visitaren els turistes del segle XX

El nostre col·laborador de la secció ‘Sabies que…” Toni Janer Torrens ha publicat La desfeta del paradís, un recull d’articles publicats al diari Ara Balears dins la sèrie ‘Turista de coa d’ull’.

Janer, periodista i professor de llengües clàssiques resident a Sineu ja fa una bona partida d’anys, en els seus articles setmanals de l’Ara conta i analitza, a través del testimoni dels qui ho visqueren i d’experts, els canvis socials que ha experimentat Mallorca d’ençà de l’esclafit del turisme de masses, amb especial atenció als anys seixanta, setanta i vuitanta. Personatges, annècdotes a balquena i història darrere les cortines de l’escenari balear conformen sempre uns texts amb gràcia i interès per al públic general, sense fer mancabar el rigor periodístic i la crítica al camí que ens ha duit a una desfeta llegida com despersonalització, desgradació del patrimoni tant natural com històric o cultural.

L’autor ha hagut de fer una triadella per al llibre editat per Nova Editorial Moll, cosa que també li ha permès, de qualcuns, ampliar-ne la informació que tenia. Així mateix el llibre sobrepassa les cinc-centes pàgines; un bon repàs d’ençà que va posar-se a fer el “turista”, mirant-s’ho tot de coa d’ull, l’any 2018.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: