Marcos Vidal exposa a Xile

Aquest divendres, dia 20 de gener, inauguraran dues mostres en el CCEM Centro Cultural Espacio Matta de Santiago de Xile, per iniciativa de dos creadors de Mallorca que romandran obertes fins al 31 de març.

D’un costat, la mostra individual de l’artista sineuer Marcos Vidal Font Placer Coleccionista. Un Mapa apropiacionista de la Región Metropolitana ” -alma mater de l’Espai Sant Marc- i d’un altre l’exposició col·lectiva “CAPA: modificaciones” comissariades totes dues per l’artista i curador xilenomallorquí Patricio Álvarez Aragón

Placer coleccionista és una proposta de recerca post-apropiacionista-objectual i interactiva-col·laborativa dirigida per l’artista artífex Marcos Vidal Font, a cura de Patricio Álvarez Aragón. El format d’exhibició i instal·lació seràSite-Specific” en el CCEM, i pretén “aprofundir en els objectes quotidians i la cultura popular santiaguina” a través de la codificació (motlles de fang/argila) dels seus elements de l’arquitectura civil trobats a l’atzar.

Aquesta exposició és un projecte de nova creació in situ que segueix l’estela d’altres experiències similars de Marcos Vidal a llocs com Cuges les Pins (França), Plovdiv (Bulgària) i Moabit, Berlín (al costat de la comissària María Morata), on “preval la col·lecció de la cultura visual i el context” per mitjà d’un taller de recol·lecció de baix relleus d’argila als carrers i un altre taller d’estampació manual d’objectes  trobats que fan realitat l’imaginari cultural d’allà on es troben. El projecte en si pretén fer un repleg o col·lecció d’objectes sota el context de la capital xilena, que expressin la seva idiosincràsia, la realitat cultural i els costums de la seva població. L’artista pretén extreure, excavar i trobar aquests objectes amb l’ajuda dels mateixos habitants de Santiago (per això, considera que és un “projecte col·laboratiu-inclusiu”). Algunes claus per al procés creatiu seran el peripatetisme i flâneurisme (una casta de passejos) relacionats directament amb una espècie de recerca antropològica de camp. La col·lecció intenta revisar i recrear la idea de l’arxiu clàssic, a través d’una instal·lació Site-Specific en l’hall interior, que convidi els visitants a passejar i trobar part de la memòria de la metròpoli.

Imatges de Patricio Álvarez (esquerra de la imatge) i Marcos Vidal (dreta) i d’un dels exemples fets in situ, la tapadora d’una connexió del gas ciutat de Santiago de Xile. [imatges cedides per Marcos Vidal]

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Reblogged this on espai sant marc air.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: