Les pintures de Salvador Torres retornen a l’antiga capella del Carme

Des de la finalització de les obres de reforma de l’església parroquial el 2002 els quadres, representant el profeta Elies i sant Simó Stok, deixaren el seu emplaçament a la que fins al moment havia la capella de la Marededéu del Carme per estar emmagatzemats a les sales de la rectoria.

Aquestes dues pintures, obres del pintor Salvador Torres i Gàfaro (Palma, 1835-1911), s’instal·laren a la capella del Carme el 20 de novembre de 1904 a instàncies del llavors obrer del Carme Mn. Arnau Ramis i Vanrell Don Arnauet (Sineu, 1876-1934).

El passat cap de setmana, a instàncies del P. Antonio Velasco i després d’una acurada neteja, els quadres s’han reposat al seu antic emplaçament. Aquests completen la iconografia carmelitana del retaule, si bé la imatge de la marededeu del Carme, obra de Lluís Font i Martorell (Palma, 1839-1904), es va retirar del culte el 2002 i fou substituïda per una de sant Josep.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: