Rescatats els sineuers atrapats per la neu a la Serra

Les imatges idíl·liques que hem vist aquests dies (fes clic aquí i aquí) són la part bonica de la gran nevada que ha assotat Mallorca. Les imatges de postal i els vídeos que han circulat per xarxes socials i mitjans de comunicació mostren la part bella de na Juliette. Tanmateix, hi ha una altra nevada. La dels torrents desbordats, pèrdues econòmiques a fora vila, talls de llum i de telèfon, mobilització dels serveis d’emergències, etc. I també, la gent que va quedar aïllada, per exemple a la Serra de Tramuntana.

Una família sineuera ha estat rescatada avui matí de Lluc, juntament amb un centenar de persones més, que dilluns quedaren aïllats en el monestir. Amador Gacies, Cati Alzamora, i els seus dos fills, diumenge passaren la nit a Lluc, amb la previsió de tornar cap a Sineu el dilluns. Tanmateix, com sabem, el dilluns tot es va complicar. La neu va embellir Sineu i el Pla de Mallorca en general, així com zones de vorera de mar, però va fer impracticable la mobilitat a la Serra de Tramuntana. El mateix dilluns uns quants vehicles atrapats provaren de baixar darrere dels bombers i del vehicle llevaneus, però alguns hagueren de tornar enrere. No ha estat fins avui, tres dies després, que finalment vehicles de la Unitat Militar d’Emergències –UME– i de la Guàrdia Civil han aconseguit arribar a Lluc.

Segons declaracions de Cati Alzamora a DíNGOLA, no passaren gana, tot i que se’ls hagué de racionar el menjar. Alzamora ha explicat a una de les nostres redactores que estan bé, i que foren molt ben atesos pel personal de l’Hostatgeria del Santuari de Lluc. Això sí, se’n va anar la llum i, aviat, quedaren sense llum ni calefacció. Tampoc tengueren aigua. I, a més, es va perdre la cobertura mòbil i per tant no tenien ni servei de telèfon ni Internet, i no es podien comunicar amb la resta del món.

+info: previsió d’AEMET per a Sineu (fes clic)

Altres notícies d’aquesta nevada a DíNGOLA

Segons l’AEMET, torna molt de fred i pot nevar

Espectacular nevada: Sineu (i mig Mallorca) coberts de neu

La nevada d’ahir va deixar un rècord de precipitació a Sineu

N’Amador i na Cati (a la foto), ben coneguts a Sineu, aquests dies varen viure una aventura que, com a mínim, recordaran un temps.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: