Joan Vanrell publica la sèrie d’articles dedicats a Josep Pons Frau

LES PÍNDOLES DE PONS FRAU, SOBRE PAPER IMPRÈS

Aquest divendres 5 de maig a les 19.30 h, a la Biblioteca Municipal, tendrà lloc la presentació del llibre Josep Pons Frau, el demble de l’artista amb la participació de Joan Vanrell Torelló, autor, Margalida Pons Jaume, autora del pròleg, i del nostre company de Díngola Joan Munar Fiol.

L’Ajuntament de Sineu, coincidint amb el setantè aniversari de la mort de l’artista sineuer Josep Pons Frau (Sineu, 1883-Palma, 1952), va acordar declarar el 2022 com a Any Pons Frau, amb la finalitat de difondre’n el nom i l’obra, i refermar-ne el record.

Des de la delegació local de l’Obra Cultural Balear vàrem adherir-nos a la celebració amb la publicació mensual al digital dingola.net, d’un text que ens fes propera la figura de Pons Frau, tractant temes pròxims a la realitat sineuera, per donar a conèixer la trajectòria i l’obra tan lligada al nostre poble i a la seva gent.

Sota el títol de Josep Pons Frau, el demble de l’artista, es recullen les dotze píndoles publicades durant el 2022, amb la voluntat de dibuixar el perfil del personatge que es defineix, bàsicament, a través del paisatge humà que l’envolta i el condiciona, sobretot a Sineu. Amb qui es relaciona i com s’hi relaciona, quins temes tracta, què retrata i com ho retrata. Tot plegat, es procura un apropament al coneixement de l’artista, de la seva trajectòria personal i professional, el seu procés formatiu, l’activitat artística i, no menys important, el seu profund lligam amb la seva vila natal.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: