Milers de visitants a sa Fira, amb el plat fort de les races autòctones, la ramaderia i l’agricultura

Molt content i satisfet de com s’ha desenvolupat la jornada d’avui i, també, la d’ahir i anteriors. El batle, Tomeu Mulet, ha expressat a DíNGOLA la seva satisfacció per una fira que compta amb el plat fort dels animals autòctons i les mostres relacionades amb el camp i la pagesia.

I és que, si alguna cosa diferencia la fira de Sineu de les demés, és la seva aposta i la seva tradició per tot allò que té a veure amb el camp. Era una fira agrícola i ara no ho és (els temps han canviat), però des de fa dècades conserva aquella part (encara que sigui mostra, i no mercat) d’animals, arts del camp, productes tradicionals, etc. En aquest sentit, Mulet ha puntualitzat que, en el pressupost de la fira, «només per la part corresponent als animals, hem destinat prop de 15.000€». També ha dit que «devem haver-ho fet bé, en el sentit que, per exemple, tres dels jurats pel concurs de coloms, que eren de fora de les Balears, han quedat sorpresos del que tenim organitzat en un poble tan petit».

Concurs morfològic d’ovella, mostra de tosa d’ovelles, mostra de compostatge de llana, exposició de maquinària agrícola, hort ecològic (per part del CEIP Rodamilans), exposició i venda de productes de denominació d’origen (formatges, etc.), han estat algunes de les activitats relacionades amb el camp i el producte local a la fira.

El punt negatiu

El punt negatiu és que, devers les cinc de l’horabaixa, a la part de dalt del poble ja no quedaven pràcticament paradetes i els bars ja eren tancats. Això mateix va succeir ahir vespre, després dels sopars. Si fa un temps el dissabte de sa Fira era un dissabte de gresca o de sobretaules, els darrers temps això s’ha diluït molt: a les dotze, ahir, tots els bars de la plaça des Fossar, exceptuant l’Écafè, ja havien tancat la persiana. També ha estranyat alguns sineuers que no hi hagués res a la placeta des Mercadal.

Ahir

El dia d’ahir va servir també per potenciar les mostres d’animals i els concursos morfològics. Així, ahir el concurs de columbicultura, la jornada formativa de selecció d’aviram (gallines), el concurs de ca pastor, i l’espectacle eqüestre, complementaren tot el que ha donat el dia d’avui.

El temps

Els temps ha acompanyat i no ha fet la calorada que fa de vegades per sa fira. A mitjan matí ha fet quatre gotes grosses “d’estiu“, però gairebé ni han tocat el terra. Els temps tapat tota la jornada feia preocupar alguns dels organitzadors.

Pre-campanya

Han fet volta comitives de diferents partits, com ara el PP, el PSIB, MÉS… Mesclat tot, de vegades, amb la comitiva oficial d’autoritats, amb la presència de Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, i Mae de la Concha, consellera d’agricultura, com a màximes autoritats supramunicipals.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

2 comments

 1. Javier Clar

  Com a veinat de Sineu trob que falten eventos pero a infanta, per exemple Festa payasos, batucada, testre infantil, boleros per Fer Divendres i Dissabte vespre.
  També correfoc o cerca viles… No sé son idees per seguents edicions. Es veinats Ho agrairiem.

 2. Tofol

  Sa fira del Ram de Sineu ha anat molt bé! Més caballitos que ovelles! 20€/13 minuts després de dinar… Tot benissim!!
  Després dels caballitos amb la pandilla anàrem a fer un gin-tònics i se veu que havíem acabat el suc pq trobarem tancat els bars de mig poble… Fantàstic!! Voliem anar al fossar i acabarem al “E”… En Tolo d’Algaida volia sopar i va partir panxa buida, menjaren uns xurros i un troç de coco, erem 9… Tot preciós!! Ses madones anaren a fer les darreres compres “de la madre” i res, tothom havia esquitxat!, Però baixaren dues brusses de na Crespi! Menos mal!
  El tardeo va anar d’escàndol, fins que ens cridaren que es cotxo feia nosa pq un firero a les set i mitja passades ja volia partir…partirem amb so firero!
  Animal pocs i tancats, rollo Marineland.
  Gent?, una estimació espècie d’Antònia Font a Sa Pobla de dissabte a vespre que diuen que n’hi havia més de 5.000 i jo que hi era dubto que fossem més de 800…ho se pq estava assegut (amb cadira, i ampla!) Ben al costat de l’escenari! … Visca la Fira de les Fires!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: