En el darrer Ple de la legislatura s’aprovà el Pressupost per al 2023

Els onze membres de la corporació municipal

El passat dilluns, dia 8 de maig, es va celebrar una sessió extraordinària per a aprovar el Pressupost municipal per al 2023. Apurant el termini, perquè el divendres ja començava la campanya electoral per al 28M, en aquella sessió plenària es va aprovar el pressupost d’un exercici que ja du quasi 5 mesos transcorreguts. La sessió va ser la darrera d’aquesta legislatura.

El pressupost és de 3.539.912,78 euros; quasi 600 mil euros més respecte al pressupost de 2022.

Pel que fa als ingressos, destacar la pujada de la partida de “plusvàlues” que és de 224.756,95 € (el 2022 es varen pressupostar 60.000 €); la taxa per la prestació del servei de recollida de residus disminueix en 207.000 €; disminueix la taxa de l’escoleta municipal ja que el govern estatal finança la gratuïtat d’un tram del primer cicle d’educació infantil; les multes per infraccions de l’ordenança de circulació s’incrementa en 10.000 €; destaquen també els ingressos provinents de NextGenerationEU que finançaran les grans inversions municipals del 2023.

Pel que fa a les despeses i inversions, puja la despesa de personal ja que, entre altres, es pressuposta la dotació econòmica que fa la corporació per crear una sisena plaça al cos de policia local i es contractarà personal a través del programa SOIB REACTIVA 2022+ SOIB DONA 2022-2024; s’ha adquirit una nova màquina agranadora per 26.900 €; quan a inversions i amb el finançament NextGenerationEU, hi ha una partida de 193.000 € per a la millora del proveïment aigua i la detecció de fuites i 155.250 € per a l’eliminació de barreres arquitectòniques a l’edifici de l’ajuntament (construcció d’un ascensor). També en les inversions hi ha una millora d’eficiència energètica PAESC 2022-2023 (Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima) per valor de 131.500 €.

Hi ha un partida de 40.000 € per condicionar unes noves dependències per a la Policia Local, al mateix edifici consistorial i amb entrada pel carrer dels Bous.

Pel que fa a les goteres del pavelló, l’equip de govern ha optat per la reparació de les plaques, sense llevar-les. Per això, pressuposta 20.000 €. El batle confia que sigui la solució definitiva, tot i que faltarà veure-ho quan plogui.

Els comptes municipals i la plantilla de personal van ser aprovats amb els vots favorables de l’equip de govern (PP i Grup Mixt) i amb l’abstenció de Gent per Sineu (GxS). El representant del grup Socialista no va ser-hi present.

Pel que fa a l’abstenció de GxS, el motiu que varen al·legar és que no hi ha cap partida pressupostària que indiqui un projecte plurianual. GxS troba a faltar un projecte de poble. Totes les partides reflecteixen projectes concrets que no denoten una línia d’actuació. El pressupost puja més de mig milió d’euros respecte de l’any passat gràcies als doblers d’Europa. Segons GxS, l’equip de govern empra el pressupost per a projectes subvencionats i amb el remanent faran altres inversions que, de moment, es desconeixen.

Pel que fa al PSIB-PSOE, el seu regidor ens transmet que tot i que per motius de feina no va poder assistir a aquest ple, sí que va assistir a la comissió informativa prèvia en la qual es va abstenir. Segons José Manuel García, és un pressupost que, seguint la línia habitual, l’equip de govern, en cap moment, ha cercat la participació i col·laboració dels altres partits.

Després de les eleccions del 28M sabrem quin equip de govern gestionarà aquest pressupost.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: