Gelabert: “el nou reglament del consistori no n’afavoreix el bon funcionament”

Assumirem el nou reglament, però trobem que va contra el funcionament àgil de l’administració”: són paraules de Miquel Gelabert, portaveu de Sineuers Independents, davant els canvis en el funcionament intern del consistori que s’aprovaren en el ple d’aquest dilluns. El nou reglament estableix que els regidors hauran de sol·licitar la documentació que necessiten amb tres dies d’antelació. Fins ara qualsevol regidor podia consultar la documentació dels registres d’entrada i de sortida sense cap mena de sol·licitud.

El batle, Pere Joan Jaume, diu que “aquest canvi en el reglament no té cap intencionalitat amagada” i que no és per cap “sospita sobre ningú, tot i que és veritat que de vegades les administratives han estat qüestionades”. Jaume contestà així a Gelabert, que havia demanat si aquest canvi era “perquè algú havia acusat a les administratives de les oficines de filtrar informació”.

Joan Ferriol, del PSIB-PSOE, digué que consultaria els serveis jurídics del seu partit abans de pronunciar-se sobre els canvis en el reglament.

 

Imatge del ple del passat dilluns 29.

Imatge del ple del passat dilluns 29.

Moció de Convergència contra el TIL de Bauzà

En el mateix ple de dilluns Pere Joan Mestre Sarrier defensà una moció del seu partit, Convergència per les Illes, que instava l’ajuntament a rebutjar el decret de trilingüisme en les escoles, decret que en principi ha d’entrar en vigor en el començament del nou curs escolar. Mestre digué que “aquest decret romp el consens que hi havia hagut fins ara, amb cada consell escolar aprovant el projecte lingüístic de la seva escola, i s’ha fet sense tenir en compte l’opinió d’experts i, en teoria, en nom d’una suposada llibertat d’elecció que no se on és: la llengua minoritzada és la nostra, no el castellà”.

El PP hagué de votar en contra dels seus socis de govern, com era previsible. El batle digué que “noltros no estem en contra del català de cap manera, però vos record que el nostre partit guanyà per una amplíssima majoria, i òbviament aplicarà el nostre programa”. Gelabert contestà que “el PP té una inepta com a portaveu d’educació” [referint-se a la diputada Aina Aguiló], i el batle li contestà a veure si també el titllava a ell d’inepte, i comunicà a la secretària que si era així volia que constàs en acta.

Al final la moció fou aprovada amb els vots de CxI, Sineuers Independents i PSOE, i l’abstenció de Tomeu Mulet (PP). El PP hi votà en contra. La regidora Antònia Font Salas casualment no hi era.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: