Festa i reivindicació contra el TIL aniran junts a Sineu

Si una cosa té aquesta vaga és la seva transversalitat: professors, pares, alumnes i la resta de la societat civil, tots junts. Sindicats, escoles, AMIPAs, associacions culturals i entitats socials, universitat, OCB i tots els partits polítics (excepte el PP). I una altra cosa ben certa: si bé va començar com una protesta dels docents, poc a poc ha anat aplegant l’emprenyadura de molts altres sectors, i ara és una protesta contra el TIL però també per la qualitat de l’educació, per la llengua, per la democràcia i el diàleg, i pels drets fonamentals. Ja no hi ha autocars en tota la illa de Mallorca per diumenge capvespre: tots estan llogats per les AMIPA o per l’OCB. L’anterior gran manifestació de l’OCB va aplegar més de 50.000 persones. Diumenge s’espera superar aquesta xifra.

Batucades i xeremiers faran un àmbient festiu en la concentració de demà a Sineu, on participarà tota la comarca del Pla.

Batucades i xeremiers faran un àmbient festiu en la concentració de demà a Sineu, on participarà tota la comarca del Pla.

Com no podia ser d’altra manera, una protesta tan multitudinària i tan transversal s’ha d’encarrilar d’una manera molt festiva: cas contrari la societat podria entrar en un estat gairebé depressiu (veure un govern que va en contra de la seva població és veritablement molt trist). I així, festivament, s’ha organitzat la mobilització per als propers dies.

Concentració comarcal a Sineu

Demà dijous, des d’aproximadament les 18:00h i fins les 20:00h l’assemblea de docents i les AMIPA de l’institut comarcal de Sineu i de les escoles adscrites (Lloret, Costitx, Maria, Llubí, Sant Joan i Sencelles) convoquen una concentració a la Plaça des Fossar, on hi haurà actuació de xeremiers i de batucades, tallers de pancartes, paradetes de menjar i beure, venda de camisetes de la Plataforma Crida i un gran mosaic humà que es farà damunt la pista de futbet.

Festival benèfic a l’Écafè, amb set o vuit grups

Donallop, ja un 'clàssic' a l'Écafè, serà un dels grups que actuaran en la festa benèfica de divendres.

Donallop, ja un ‘clàssic’ a l’Écafè, serà un dels grups que actuaran en la festa benèfica de divendres.

El Cafè é organitza divendres vespre una festa benèfica a favor de la Caixa de Resistència de la vaga del professorat. Part dels doblers del vespre es destinaran a la caixa de suport als docents. Pere Joan Oliver, el propietari, ens ha confirmat les actuacions de Valtònyc, Tony and The Vicious, S’Arrual Jazz Mort, la xaranga del Much de Reig, Donallop i fins a tres grups més.

La manifestació més multitudinària de la història

La de diumenge es preveu la manifestació més important de la història a les Illes Balears. Des de la part forana partiran autocars pràcticament de totes les poblacions. El verd es mesclarà amb el groc i el vermell de les senyeres.

Consells per evitar problemes:

 • No confieu en el transport ferroviari. No hi haurà vagons suficients per la gentada que s’espera. Millor consulteu les AMIPA o la delegació de l’OCB del vostre municipi per si han organitzat transport amb autocars (com és el cas de Sineu).
 • Si aneu a Palma en cotxe particular (perquè voleu aprofitar el dia i voleu dinar o sopar per allà), no espereu arribar i aparcar fàcilment al centre de la capital. Aconsellem aparcar el cotxe en les barriades (Es Fortí, Carrer de Manacor, General Riera, Jacint Verdaguer,…) i anar a peu cap al centre (10 minuts caminant). No confiar en el metro per desplaçar-se a Plaça d’Espanya.
 • Possiblement us trobareu grupuscles d’extrema dreta que segurament convocaran contramanifestacions, sempre ho fan. No us preocupeu, en la manifestació per la llengua només eren 25. No us poseu a la seva mateixa altura i no entreu en discussions: passeu d’ells!. Respecteu qualsevol altra ideologia, si és democràtica, i no faceu cas si us increpa ningú pel carrer (sempre ocor).
 • Es valorarà molt que dugueu pancartes, porteu posada la samarreta verda, porteu senyeres, i qualsevol cosa que respecti la finalitat de la manifestació.
 • Si duis infants, penseu en les seves necessitats (cotxet d’infant,…) i que el trajecte serà llarg (uns dos quilòmetres i mig). Tan si duis infants com si no, calceu espardenyes còmodes o calçat esportiu.
 • No satureu la xarxa mòbil. Quan es concentren tants milers de persones en un mateix lloc la xarxa telefònica sol quedar saturada. Envieu només els sms o whatsapps necessaris. Tot i que som conscients que fa il·lusió penjar immediatament fotos al Facebook o enviar piulades per Twitter, espereu a que hagi acabat la manifestació.
Cal no confondre els ous amb les tempores: no oblidem mai que, als redactors de Díngola ens podria succeir el mateix que als d'IB3, sense tenir-ne (ni nosaltres ni ells) cap culpa.

Cal no confondre els ous amb les tempores: no oblidem mai que, als redactors de Díngola ens podria succeir el mateix que als d’IB3, sense tenir-ne (ni nosaltres ni ells) cap culpa.

Respecteu els mitjans de comunicació

Han aixecat una certa polèmica les agressions a periodistes d’IB3 que cobrien els actes d’aquests dies passats. No oblideu que la majoria d’aquests periodistes són tan sospitosos de connivència amb el règim com vosaltres mateixos (com va denunciar el sindicat de periodistes SPIB): aquests mateixos periodistes fan la seva feina (la que els manden) i després tenen una vida com la vostra, que pot incloure per exemple fer feina per la llengua o protestar pel TIL.

Ja ho diu Mateu Ferrer avui al Diario de Mallorca, “es intolerable que haya docentes que zarandeen las unidades móviles o increpen y arrebaten el micrófono a los periodistas de IB3 que cubren sus protestas y se limitan a cumplir órdenes, como volvió a suceder ayer delante del Parlamento. Ya vale de confundir el culo con las témporas”.

Salvant les distàncies, agredir un periodista d’IB3 perquè el gestor d’IB3 (el PP) no ho fa bé, seria com agredir un professor que fa feina a un col·legi perquè aquest col·legi és de dretes o de l’Opus (tot i que el professor és ben esquerrà), o seria com si a Sineu hi hagués un acte molt important de l’extrema dreta i en aquest acte agredissin Victòria, Marta o Miquel quan van a cobrir la noticia (perquè Díngola té una línia editorial determinada, a favor de la llengua, etc.).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

2 comments

 1. l'apotecari

  porteu senyeres ? Que collons té a veure l’educació de ses illes balears amb la bandera de Catalunya?

 2. Tofol2

  Al pla ens trobarem¡,,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: